ח"כ אורית נוקד העבירה הבוקר (ה') פנייה ליו"ר ועדת הכספים, ח"כ מיסז`ניקוב, בבקשה לערוך דיון, עוד במהלך הפגרה, בנושא ההשלכות הסוציו-אקונומיות החמורות העלולות להיווצר מההתייקרות במוצרי היסוד.
"העלייה התלולה במחירי מוצרי היסוד היא אגרוף בבטן הרכה של החברה הישראלית. לא די בעובדה שכבר היום הפערים בין עשירים ועניים הם מהגדולים בעולם, עתה עלינו להתמודד עם התופעה הגלובאלית של מחסור במוצרי מזון בסיסיים ועליית מחירים. אסור לנו להיות שאננים. היערכות נכונה של המדינה מבעוד מועד תוכל להאט את התופעה ואפילו לעוצרה ולכן אני יוזמת דיון דחוף בועדת הכספים", אמרה נוקד.
מחירי הלחם האחיד לסוגיו התייקר אתמול (ד) בארבעה אחוזים. לפני כחודש בעלי המאפיות ביקשו ממשרד התמ”ת להעלות את מחירי הלחם המפוקח ב-5% עקב התייקרות החיטה והאנרגיה אך חשבי משרד התמ”ת השיבו להם כי ייקור הלחם אמור להסתכם ב-4% בלבד.
החוק קובע כי בעלי המאפיות יכולים לייקר את מחירי הלחם בתום 30 ימי עבודה מהמועד בו הודיעו על כך, במידה ולא נמסרת התנגדות. לכן הם ייקרו הבוקר את הלחם באופן חד צדדי. גם בחודש דצמבר האחרון התייקר הלחם ב-10.6% ללא אישור משרד התמ"ת.
לחם אחיד ולחם לבן יעלו 4.75 ש"ח במקום 4.6 ש"ח. לחם אחיד פרוס יעלה 7.15 ש"ח במקום 6.9 ש"ח.
