יהודים רבים מגיעים כמידי שנה ברגע האחרון אל נקודות הגעלת כלים בכל רחבי הארץ. גם השנה מקיימים מתנדבי ארגון "חסדי נעמי" הגעלת כלים חינם לרווחת הציבור. יו"ר "חסדי נעמי", הרב יוסף כהן, שמח לראות את תושבי בני ברק מגיעים להגעיל וללבן את כליהם בנקודה של הארגון. "כל השנה אנחנו מבקשים מן האנשים לתרום והיום אנו מקיימים הגעלת כלים חינם, כהערכה ואמירת תודה לכלל הציבור על עזרתו ותמיכתו הנאמנה בארגון".

הגעלת הכלים של "חסדי נעמי" מתקיימת בפיקוח הרבנים. הם נוכחים בכל העת במקום וכל אדם שהרגיש צורך לקבל תשובה לשאלה זכה להתייחסות מעמיקה. הרב מספר כי השירות שהם נותנים לציבור חשוב וזאת מפני ש"תחום הגעלת כלים הוא תחום פרוץ. ישנם כאלה שעושים את זה בלי לדעת בכלל מה ההלכה דורשת".

גם ח"כ משה גפני (יהדות התורה), תושב אחת השכונות בבני ברק, הגיע עם בני משפחתו כאחד האדם, כדי לטבול את הכלים במים רותחים. "יש לזה משמעות גשמית של כשרות, אבל גם משמעות רוחנית ממשית. בן אדם צריך להוציא את החמץ מעצמו. אדם צריך להיות טהור", אמר.