לא ברור אם מאחורי המחקר הבא עומדות חברות לממכר וייצור בירה, אולם הפרטים המתפרסמים היום הם כי מחקר חדש ונרחב שנערך במחלקה לרפואה, במרכז הרפואי בית ישראל בבוסטון, שבארצות הברית, קבע כי שתייה קבועה ומתונה של בירה מפחיתה משמעותית את הסיכון למחלת כלי דם בגפיים התחתונות, שהינה מחלת כלי דם היקפיים, המתבטאת בהצרה וחסימה של העורקים המובילים דם לרגליים. המחקר בחן את הקשר שבין צריכה מתונה של אלכוהול לשכיחות מחלת כלי דם בגפיים התחתונות בקרב אוכלוסיית מחקר רחבה בארצות הברית.



במחקר השתתפו 5,635 נשים וגברים מבוגרים מארצות הברית, אשר נתבקשו לדווח באמצעות שאלון על הרגלי צריכת האלכוהול השנתית שלהם לאורך 7 שנים וחצי, במהלכן נאספו נתונים אודות אשפוזים בקרב המשתתפים בגין מחלת כלי דם בגפיים התחתונות. בקרב 2,298 משתתפים בוצעו בדיקות מעקב לאבחונה של המחלה, באמצעות בדיקה, שמבוצעת על ידי מכשיר דופלר, המשווה את לחץ הדם בקרסול ללחץ הדם בגפיים התחתונות. לפי יחס לחצי הדם ניתן לאבחן את קיומה של המחלה. במצב של מחלת כלי דם בגפיים התחתונות, לחץ הדם בקרסול יהיה נמוך מלחץ הדם בזרוע ויעיד על בעיה בזרימת הדם בעורקים ההיקפיים המובילים דם לגפיים התחתונות.



מניתוח תוצאות הנתונים שנאספו במהלך המחקר, התקבלה תמונת מצב דרמטית, שהראתה כי צריכת בירה קבועה ומתונה הורידה משמעותית את הסיכון להתפתחותה של מחלת כלי דם בגפיים התחתונות. נמצא כי שתייה קבועה ומתונה של כוס (330 מ"ל) עד 13 כוסות של בירה בשבוע, מורידה את הסיכון להתפתחות המחלה ב- 44%, לעומת הימנעות מוחלטת משתיית בירה או שתייה של יותר מ- 14 כוסות בירה בשבוע.



עם זאת יצוין כי צריכה מוגברת מבטלת השפעה זו.



ולמען הסדר הטוב נזכיר שבין אם הבירה מומלצת ובין אם לאו הרי ששתייתה מותרת רק החל מעוד כשבוע, עם פרידתנו מחג הפסח, כמובן.