בית משפט באינדונזיה שפט את אבו דוג'אנה, בכיר באל-קאעידה, הנחשב לכאורה למפקד צבאי, לחמש עשרה שנים בכלא על קשירת קשר לטרור. כך מדווח ה-cnn.

אבו דוג'אנה נחשב למנהיג צבאי בכיר באל-קאעידה, ממחלקת ג'מה איסלאמייה, קבוצה הנחשבת למקורבת לפעילות אל-קאעידה. הקבוצה נחשדה ביצירת קבוצת מאמינים מוסלמים בדרום מזרח אסיה.



דוג'אנה, אדם קטן, רזה וחלש למראה, מואשם במעורבות ישירה לפיצוץ שאירע במועדון הלילה בבאלי בשנת 2002, פיצוץ בו נהרגו יותר מ-200 אנשים. הוא גם נחשד בקשירת קשר לביצוע פעולת טרור נגד שגרירות אוסטרליה ומלון מריוט, שניהם בבירת אינדונזיה, ג'קארטה.



בנוסף, הרשויות טוענות שדוג'אנה עומד גם מאחורי המהומות בפוסו, אי ממזרח לאינדונזיה. המהומות בין הנוצרים למוסלמים הפורצות באזור לעיתים תכופות, גורמות לעיתים אף למוות. המשטרה האשימה את קבוצת "ג'מה איסלאמייה" בשליחת כוחות צבאיים לפוסו.



בית המשפט מצא אתמול את דוג'אנה אשם. הוא הואשם בהחזקה בלתי חוקית של נשק וחומרי חבלה, ובעזרה לחשודים טרוריסטים. עורכי דינו מסרו כי הם יערערו על גזר הדין. לאחר מעצרו בחודש יוני שעבר, לאחר מעקב בן ארבע שנים, דוג'אנה הודה שהוא המנהיג הצבאי של קבוצת ג'מה איסלאמייה, בפני כתבי ה-cnn. אבל הוא טען שהפך למנהיג רק לאחר הפעולות נגד המטרות המערביות.



הוא תיאר את קבוצת ג'מה איסלאמיה כארגון מחתרת. הוא טען שהם "ימשיכו להתקיים וימשיכו לפעול על פי התוכניות שלהם ליצירת מדינה איסלאמית תחת חוקי שאהריה", למרות מעצרו. "כאשר חלק מן הקבוצה נכרת, האופי הטיבעי של הקבוצה היא שיצמח מחליף", הוא אמר.



דוג'אנה כפר בהאשמות על ביצוע הפיגוע במלון מריוט, הוא אמר שהוא עזר לנמלטים לפני ואחרי הפיגוע בו נהרגו 12 ונפצעו 150. "זה נכון שנפגשנו לפני הארוע, אבל זה לא אומר שלקחתי חלק בארוע עצמו. בפגישה ההיא רק דיברנו על ההבדלים בין הדיעות של שנינו, אבל לא דיברנו על שום פעילות טרור", הוא הסביר.



בראיון ל-cnn הוא הרבה במסרים של שינאה, בעיקר נגד ג'ורג' בוש וטוני בלייר, שלפי דעתו אינם נותנים סיכוי למוסלמים לשלוט בעולם.

דוג'אנה למד בפקיסטן ונלחם אפגניסטן משנת 1988 ועד 1991. הוא סיפר ל-cnn שהוא נפגש עם מנהיג אל קאעידה, אוסאמה בין לאדן, במשך שהותו באפגניסטן בזמן הכיבוש הסובייטי. באותו הזמן בין לאדן היה מפקד שדה, והוא היה חייל פשוט.



"בגלל השחצנות האמריקאית, הרבה ממדינות האיסלאם מאמינות כיום שמותר להרוג חיילים אמריקאים. זה חאלאל- מותר", אמר.

בית המשפט הכריז על "ג'מה איסלאמייה" כעל אירגון טרור, והורה להם לשלם 10 מיליון רופי (1088$).



בערך באותו הזמן שדוג'אנה נתפס, הרשויות תפסו גם את מנהיג ג'מה איסלאמייה, ובנתיים נתפסו עוד שניים מהארגון, אבל מומחי טרור עולמיים אומרים שקשה לדעת כיצד הדבר ישפיע על הארגון כולו.