בחמאס מגיבים בזעם על סירובה של ישראל להענות להצעת הרגיעה הזמנית, שהציע חמאס לאחר פגישות עם בכירים במצרים. "אי-הסכמתה של ישראל תעלה לה ביוקר...בפנינו עומדות כל האפשרויות לפעולה...העמדה הישראלית מוכיחה את אי-רצינותה של ישראל וחוסר רצונה ברגיעה".
עם זאת ראש הלשכה המדינית של חמאס, חאלד משעל, המבקר בקטאר, התייחס היום להסכמה של ארגונו לרגיעה עם ישראל, ואמר כי החמאס יקבל החלטה סופית אחרי שישמע מהמתווכים המצרים מהי עמדתה הרשמית של ישראל בעניין.
אתמול דיווחנו כי בכיר בחמאס הודה שיוזמת התהדיאה הינה תכסיס בלבד. בשיחה עם כתב העיתון "אל-חיאת" (25 באפריל 2008) הסביר אחמד יוסוף יועצו הבכיר של ראש ממשלת חמאס איסמאעיל הניה, כי יוזמת התהדיאה של חמאס "היא אינטרס לאומי עליון שכן היא בבחינת מנוחת הלוחם", הפוגה הנדרשת להמשך המאבק המזוין בישראל.
ביטאון חמאס "פלשתין" מפרט (25 באפריל) את הסעיפים העיקריים של הצעת התהדיאה שהעביר חמאס למצרים, ומהם עולה כי היא נועשה בראש ובראשונה לשים כבלים על פעילות הסיכול הישראלית נגד הטרור.