צוות הבדיקה שמינה מפקד פיקוד דרום, אלוף יואב גלנט, לבדיקת פגיעה באם הפלסטינים וארבעת ילדיה באירוע הירי בבית חנון ביום שני, (ה-28 באפריל), סיים עבודתו והגיש מסקנותיו. ממסקנות הצוות בראשותו של מפקד מערך האש הפיקודי עולה כי:



א. ארבעת המחבלים שזוהו נשאו על גבם אמצעי לחימה.

ב. הירי היה מדויק וזוהו פגיעות במחבלים החמושים בלבד.

ג. הפיצוצים שנגרמו כתוצאה מהפגיעה במחבלים נראים גדולים מהפיצוצים הנגרמים מסוג החימוש שהופעל נגד המחבלים.

ד. המסקנות שוללות אפשרות שהמשפחה נפגעה מירי אחר, שכן זהו האירוע היחיד בו בוצע ירי בשטח המדובר.

ה. להערכתנו המקצועית, המשפחה נפגעה במהלך הפיצוץ השני, ככל הנראה מהדף שנוצר מפיצוץ הטיל ואמצעי הלחימה שנשא המחבל, או מחפץ שהועף לעבר המשפחה כתוצאה מהפיצוץ.

בצה"ל מזכירים כי בין התאריכים ה-28-29 באפריל 2008 פעלו כוחות צה"ל במרחב שכונת עיזבת', בית חנון, כנגד תשתיות הטרור הקיימות במרחב, במטרה לעצור מבוקשים ולבצע סריקות.

בשעות הבוקר התנהלה בשכונה לחימה מורכבת, זאת בעוד המחבלים מבצעים ירי של טילי נ"ט ופצצות מרגמה לעבר הכוחות מתוך שטח בנוי ומניחים מטענים. שלושה חיילי צה"ל נפצעו באורח קל במהלך הלחימה.

בצה"ל מציינים כי באירוע המדובר נראו ארבעה מחבלים, שביצעו ירי לעבר כוחות צה"ל במרחב, כשהם נושאים על גבם אמצעי לחימה. כלי טייס איתר את המחבלים, תקף וזיהה פגיעה מדויקת באחד המחבלים החמושים. מפגיעה זו ארע במקום פיצוץ משני גדול. הפיצוץ היה גדול יותר מהפיצוץ שנגרם מסוג החימוש שהופעל כנגד המחבל.

כלי הטייס ביצע תקיפה נוספת לעבר מחבל נוסף שככל הנראה נשא אף הוא אמצעי לחימה. גם במקרה זה זוהתה פגיעה מדויקת. שתי התקיפות התרחשו ברחוב הסמוך לבית המשפחה.

מצה"ל נמסר כי "לאור רגישות הנושא ולמען הסר ספק, קיים צה"ל תחקורים נוספים על מנת לבדוק היטב את אשר ארע ועל מנת להדוף את ההאשמות שהועלו כנגד כוחות צה"ל. כאמור, בדיקות אלה מאוששות את שהודענו בערב יום האירוע. צה"ל מצר על כל פגיעה בבלתי מעורבים ומזכיר כי האחריות מוטלת על כתפי ארגון הטרור חמא"ס הפועל מלב אוכלוסיה אזרחית תוך שהוא משתמש בה כ"חומת מגן".