יו"ר ועד סוחרי שדרות, ששון שרה, קובע ביומן ערוץ 7: "אין לנו עצמאות. מי שקובע את עצמאותנו הוא אך ורק איסמעיל הנייה. הוא המחליט".
"תושב שדרות, יהודי דתי, פנה אלי וסיפר לי שהוא לא מתכוון להניף דגל ישראל ביום העצמאות אלא דווקא את דגל אש"ף, כי איסמעיל הנייה הוא היחיד שיקבע אם תהיה לנו עצמאות ואם לא", מספר שרה וקובע כי ללא המלל והסיסמאות אודות כוחה וחוסנה של ישראל מתברר כי אין לה עצמאות אמיתית.
"לא שמעתי על שר אחד שיצא מגדרו ואמר שהמצב לא הגיוני. אוסף טרוריסטים מחזיק אדם ישראלי בכלא במשך שנתיים ויורה על עיר שלמה. איך אנחנו אמורים להרגיש?"
שרה מדגיש כי לפי שעה האוכלוסייה בעירו חזקה וגאה להחזיק בבתיה. "אנחנו לא גלותיים", הוא מכריז. "אין לנו שום כוונה לתת את הבית שלנו לאף אחד".
עם זאת הוא מציין כי המשבר בשדרות גובה בין השאר גם מחיר פלילי כשהעבריינות בעיר גוברת. "הבית שלי נפרץ בחצי השנה האחרונה והעסק נפרץ ארבע פעמים", הוא מספר. "המדינה צריכה לתת לנו את הדבר הבסיסי שנקרא ביטחון. אנחנו לא מבקשים דברים נשגבים".
שרה מזכיר בדבריו כי בימים שטרם העקירה מגוש קטיף הזהיר שהמהלך יהיה מיותר ויקרב את הסכנה לשדרות, ודברים אלה מתבררים כיום כנכונים. "אמרתי אז שהמתנחלים הם האור בקצה המנהרה של העם היהודי ואני גאה באחיזתם בקרקע. כאגואיסט אמרתי אז שעשרה אחוז מהפצמ"רים והקסאמים נופלים על שדרות ועוטף עזה ותשעים אחוזים נופלים על ישובי גוש קטיף, אבל העדיפו לדבר אז רק על שדרות".
שרה מגדיר את העקירה והנסיגה מרצועת עזה כ"בריחה והשתפנות של המדינה מאספסוף טרוריסטי", ובדבריו הוא אף מאשים את אנשי שדרות שנתנו למהלך הגירוש להתרחש באדישות מצידם. "זה היה כישלון גם שלנו".
