קרב יריות התחולל אמש (יום חמישי) בעיר התחתית של ביירות לאחר שמנהיג החיזבאללה, חסן נסראללה, אמר שפעולות ממשלת לבנון האחרונות שוות ל"הצהרה על פתיחת מלחמה", דיווח ה-cnn.



"המצב הפך להיות הרבה יותר חמור בדקות האחרונות", מסר כתב ה-cnn, קאל פרי, מביירות. בשידורים החיים מהבירה הלבנונית ניתן לשמוע בבירור את קולות הפיצוץ והירי ונחיתות פגזים ורימוני יד. פרי, שנמצא במחסה עם כוחות הצבא, מסר כי כוחות הממשלה עדיין לא הגיבו לאלימות.



בשעות אלו, האלימות מתרכזת בשכונות של השיעים והסונים בבירה. אין דיווחים על אלימות בשכונות הנוצריות של ביירות.



צבא לבנון, האחראי על שמירת השלום בבירה, נמצא במצב מאוד מסובך. "מאוד קשה להניח שהצבא יעמיד את עצמו בין הקבוצות הנלחמות כאשר מדובר על RPG וכדורים חיים", אמר פרי. צילומי וידאו מראים טנקים וכוחות משוריינים נעים ברחובות הריקים של הבירה. עדי ראיה ועיתונאים מדווחים על שיירת מכוניות ארוכה הנראית ביציאה מן העיר לאחר פרוץ המהומות האלימות, אך באותו הזמן ניתן לראות בחלקים אחרים של העיר בתי קפה ומסעדות הומי אדם, והיושבים בהם אינם נראים כמתעניינים במה שהולך בחוץ.



האלימות החלה זמן קצר לאחר שמנהיג החיזבאללה, חסן נסראללה, אמר שניסיונות הממשלה בלבנון לעצור את החיזבאללה מלהשתמש במערכות תקשורת נחשבים ל"הכרזה על מלחמה". "אנחנו מאמינים שהמלחמה החלה ואנחנו מאמינים שיש לנו את הזכות להגן על עצמינו", אמר נסראללה בראיון טלוויזיוני, "אנחנו נחתוך את היד שתושט לנשק ולהתנגדות, בין אם היא מגיעה מבפנים ומבחוץ.



באותו הזמן, קרא נסראללה לדיאלוג ואמר: "אנחנו מוכנים, כל מי שרוצה פשרה- אנחנו כאן ומוכנים. אלו שהחליטו את ההחלטות להוביל את המלחמה, ניתן להם לשטוח את טענותיהם- ולא תהיה מלחמה", הוא אמר. "אני מכריז על מלחמה? ממש לא. אני מכריז על דיכוי והגנה עצמית".



מנהיג הרוב בפרלמנט הלבנוני, סעאד חארירי, האשים אתמול את מנהיג החיזבאללה ב"התחלת סיבוב חדש של אימה", וקרא לצבא להתערב. "בירות נמצאת במצור- שדה התעופה, העיר התחתית, המרכז, הדרכים המובילות אל העיר, כולם במצור", אמר חארירי, בנו של ראש ממשלת לבנון לשעבר המנוח, ראפיק חארירי.



שר התקשורת הלבנוני, מארוואן חמאדי, אמר שנאסראללה בנאומו קרא "להתנקש בנו באופן ישיר" והוסיף, "אנחנו לא מפחדים מן האיום. אנחנו מעוניינים לשמר את מה שנשאר מממשלת לבנון".



פוליטיקאים לבנונים רבים שהתנגדו להתערבות ולהשפעה הסורית על ארצם נרצחים בשנים האחרונות.



נאסראללה האשים את ממשלת לבנון שניסתה להפוך את שדה התעופה לבסיס של ה-FBI, CIA, והמוסד.