ח"כ שלי יחימוביץ (העבודה) אמרה הלילה בעקבות החשדות כי ראש הממשלה, אהוד אולמרט, קיבל שוחד כי "השותפות הקואליציונית של מפלגת העבודה עם אולמרט הגיעה לסיומה. אם מפלגת העבודה תמשיך לשבת בקואליציה בראשות אולמרט היא נותנת הכשר למעשי השחיתות שלו".



"אם נשאר באולמרט ולו שמץ של אחריות, עליו להתפטר מיד", הוסיפה ח"כ יחימוביץ'.



בנוסף, חברי כנסת רבים בימין קראו אמש להשעייתו של אולמרט בעקבות החשדות נגדו.



יו"ר המפד"ל, ח"כ זבולון אורלב, אומר כי "החשדות החמורים נגד ראש הממשלה יגרמו בהכרח לרעידת אדמה שלא תאפשר לו להמשיך להאחז עוד בקרנות המזבח. העם איבד את האמון ברה"מ שמובהל לחקירות ומעורב בסדרת פרשיות שחיתות. אם יש בקואליציה מפלגות, שרים וח"כים הגונים, חובתם להביא לסיום כהונת רה"מ לאלתר".



יו"ר סיעת האיחוד הלאומי-מפד"ל, ח"כ אורי אריאל, אומר כי "בשל חשדות כה-חמורים חייב ראש הממשלה להשעות את עצמו ולצאת לחופשה עד סיום ההליכים המשפטיים". "למדינת ישראל מגיעה הנהגה נקיית-כפיים וישרת-דרך – ולא חשוד בתאוות בצע כסף", הוסיף ח"כ אריאל.

נזכיר כי בית המשפט הסיר אתמול בערב את צו האיסור הפרסום בפרשת אולמרט: על פי החשד ראש הממשלה קיבל סכומים משמעותיים של כסף בתקופה לפני שכיהן כראש ממשלה. אולמרט, ע"פ החשד, קיבל את הכספים ממוריס טלנסקי, בן 75 מארה"ב, שהוא העד המרכזי בפרשה. בפרשה מעורבים גם מנהל לשכתו, שולה זקן ועורך הדין אורי מסר.

במסיבת העיתונאים שערך ראש הממשלה עם הסרת צו איסור הפירסום הודיע כי "אם יחליט היועץ המשפטי לממשלה על הגשת כתב אישום נגדי אתפטר מתפקידי".