ארוחות בהכשר גלאט בטיסות

חברת התעופה בריטיש איירווייס



בריטיש איירווייס, בשיתוף חברות ההסעדה, האמונות על אספקת ארוחות כשרות למהדרין, עושה כל מאמץ על מנת לספק ארוחות מגוונות באיכות הגבוהה ביותר בטיסותיה



חברת התעופה בריטיש איירווייס עובדת ביחד עם חברות ההסעדה, מהן היא רוכשת ארוחות למהדרין, וביניהן חברת "המשביע" מישראל, האמונה על הכנת ארוחות גלאט כשר איכותיות עבור טיסות בריטיש איירווייס הממריאות מנמל התעופה בן גוריון, על מנת להגיש תפריט ארוחות ערב לחיך העומד בסטנדרטים הגבוהים ביותר של תחום המסעדנות.



תהליך הייצור של מנות בהכשר גלאט מושפע ממספר גורמים: העדפותיהם של הנוסעים, ההנחיות המקצועיות וכמובן ההנחיות ההלכתיות. ההנחיות ההלכתיות הקפדניות אינן פוגעות באיכות הארוחות ובטעמן, והן נוגעות לא רק לתחום חומרי הגלם והייצור, אלא גם להיבטים שונים של הגשת המזון, החימום, האריזה והסכו"ם.



הארוחות בהכשר גלאט, אשר בריטיש איירווייס מגישה בטיסותיה, עומדות במבחני בקרה ואיכות של מכונים ישראלים ובינלאומיים, והן בעלות ההכשרים המחמירים ביותר מסוגם. ארוחות הגלאט כשר בטיסות בריטיש איירווייס, הממריאות מלונדון, מסופקות על ידי חברת Hermolis בהכשר כדתיא (Kedassia). הארוחות הכשרות בטיסות בריטיש איירווייס, הממריאות מיעדים בארה"ב, מסופקות על ידי חברת Bornstein Caterers הן בהכשר OU ו"ריגל", בהתאם לרמת ההכשר המבוקש.



יעל קטן, המנהלת המסחרית של בריטיש איירווייס ישראל, אומרת: " אנו בחרנו לתת את ההכשר המחמיר לכל הארוחות הכשרות המוגשות במחלקת תיירים, וזאת על מנת שנספק את רצונם וצורכיהם של כמה שיותר מנוסעינו. אמנם עלותה של מנה בהכשר גלאט לחברת התעופה גבוהה יותר מעלותה של מנה בהכשר רגיל, אולם אנו מעדיפים להשקיע יותר על מנת שנוסעינו יהיו מרוצים מהארוחות שאנו מגישים להם."



יש לציין כי כל הגורמים, החל מגורמי הכשרות, הגופים המייצרים, אלו המופקדים על המזון בבריטיש איירווייס, ואף צוות הדיילים האמון על חימום המזון והגשתו, משתפים פעולה על מנת לספק את רצונו של הנוסע המעוניין בארוחות מהדרין (גלאט כשר) ומקפידים על כל כללי הכשרות בתהליך האספקה. זאת החל מייצור והכנת המנה ועד לחימומה והגשתה לנוסע במטוס.



חברת המשביע מספקת את ארוחות הבד"ץ לכל מחלקות השירות של בריטיש איירווייס בטיסות מתל אביב ללונדון: ראשונה, עסקים, תיירים פלוס ותיירים. הארוחות במחלקות תיירים ותיירים פלוס הן ארוחות בד"צ, ולכן אין צורך לציין זאת כאשר מזמינים ארוחה כשרה במחלקות אלו. לעומת זאת, במחלקות העסקים והראשונה, עומדת בפני הנוסע האפשרות לבחור בין ארוחת בד"צ לארוחה בהכשר פחות מחמיר (המיוצרת על ידי חברת ההסעדה הישראלית, קייטרינג בע"מ, המייצרת את כל ארוחות החברה בטיסות מתל אביב ללונדון), ועל כן עליו לציין שהוא מבקש להזמין ארוחת בד"צ.



סוג הארוחה (חלבי / בשרי) והתפריט נקבעים על ידי בריטיש איירווייס בשיתוף חברות ההסעדה המייצרות את הארוחות הכשרות ובהתאם ליעדי וזמני הטיסות.



בריטיש איירווייס מקפידה מאוד שגם הציבור הדתי / חרדי שהינו דורש ארוחות מהדרין, יקבל את הארוחה בכלים רב – פעמיים (כמו יתר הנוסעים) בדגש על "כל המחלקות". אי לכך ובהתאם להנחיות הכשרות המחמירות, הכלים בארוחות המהדרין הינם חדשים לגמרי, כאשר הם עוברים הכשרה וטבילה כדין.



בבריטיש איירווייס שמים דגש על חדשנות מתמדת ושילוב מוצרים חדשים במרכיבי הארוחה, תוך הקפדה על החלפת תפריטים בהתאם לתכנית שנתית שנקבעת על ידה. כמו כן בתקופת החגים קיים תפריט מיוחד המשלב את סממני החג בארוחה.



עמידה בדרישות הכשרות הינה משימה לא פשוטה, כאשר יצרניות הארוחות הכשרות צריכות מצד אחד לעמוד בכל דרישות הכשרות המחמירות ומנגד לעמוד בדרישות הקולינריות של חברת התעופה, כאשר בתווך קיימות המגבלות הלוגיסטיות.



שילוב כל הנ"ל למוצר אחד מוגמר לשביעות רצון הנוסעים הינה בהחלט משימה לא פשוטה, ובריטיש איירווייס הציבה לעצמה כאתגר וכיעד לעמוד בכל המשימות הללו לשביעות רצון הנוסעים.



בנוסף, מעבודת מחקר שנערכה ע"י חברת "המשביע", על מנת ללמוד את הרגלי הצריכה של קהל הנוסעים הישראלים בטיסות מישראל, עולה הדרישה לארוחה משביעה בשילוב עם מרכיבים בריאותיים, בניחוח ישראלי. מענה לדרישה זו באה לידי ביטוי בהרכבת התפריטים ובשילוב המרכיבים הנ"ל בארוחה. כך לדוגמא, בארוחות בוקר ניתן למצוא מנות דוגמת: מנה חמה (מאפה ים תיכוני או אומלט), גילה, שקית גרנולה אישית, סלט חסה וגבינה אישית. בארוחת צהריים כלולות מנות כגון: מנה חמה (שווארמה או פסטה ברוטב בולונז), חומוס או טחינה, חמוצים וחטיף מתוק.