מוסד אל-אקצה לטיפוח המקומות הקדושים לאסלאם מזהיר בהודעה לתקשורת (12 במאי 2008) מפני כוונות "הממסד הציוני" להרוס את שער המוגרבים ולבנות גשר שיאפשר לטענתו לכוחות הביטחון ולקבוצות היהודיות הקיצוניות לפרוץ למסגד אל-אקצה.
"אין חדש בהחלטתה של ועדת הבנייה המקומית של עיריית לופליאנסקי, אשר אישרה את התוכנית להקמת גשר בדרך שער המוגרבים. החלטה זו ממחישה את נחישות הממסד הציוני להוסיף לבצע את הפשע של הריסת דרך שער המוגרבים, שהינו חלק בלתי נפרד ממסגד אל-אקצה ושבו שרידים ארכיאולוגיים והקדש אסלאמי", נאמר בהודעה.
עוד האשים מוסד אל-אקצה את "הממסד הציוני" בחתירה לחלק את שטח מסגד אל-אקצה בין יהודים למוסלמים ולייהד את המקום באמצעות הקמת בתי כנסת חדשים ברחבת הכותל ובסמוך למסגד.
את הדרך להתמודד עם המצב החדש רואה מוסד אל-אקצה בהנעת העולם המוסלמי והערבי לפעולה לסיכול התוכניות הישראליות נגד המסגד. ההודעה של מוסד אל-אקצה קוראת לתושבי ישראל המוסלמים ותושבי ירושלים להגיע באלפיהם למסגד אל-אקצה על מנת להגן עליו מפני "המזימות" הישראליות.