מאות מפגינים משתתפים בשעה זו בעצרת למען שחרורו של יהונתן פולארד מהכלא האמריקני, המתקיימת בכיכר פריז בירושלים בהשתתפות אשתו, אסתר פולארד.
קודם לכן, ב-17:30 התקיימה שרשרת אנושית מהקונסוליה האמריקנית ברחוב אגרון בירושלים ועד לבית ראש הממשלה. העצרת והשרשרת מתקיימות לקראת ביקורו של הנשיא בוש בירושלים.
"הערך של הערבות ההדדית שעליו מושתת כל התנ"ך וכל עולמו של העם היהודי זועק בתוכנו לקרוא אליך מלב אל לב: עשה הכל על מנת לשחרר את יהונתן פולארד." כך כתבו 3 המתמודדים בחידון התנ"ך העולמי צורית ברנסון, ליאורה בך ואלעד פיניש.
3 המתמודדים שהגיעו למקומות הראשונים בחידון התנ"ך העולמי שנערך ביום העצמאות סיכמו בינם לבין עצמם שהמנצח יעביר את המכתב לידי ראש הממשלה, אהוד אולמרט. צורית ברנסון ניצחה וזכתה להעביר את מכתב הבקשה לידי ראש הממשלה.
במכתב נאמר בין היתר, "יום גדול בחיינו הוא היום הזה: אנחנו, נוער יהודי מן הארץ והתפוצות, ניצבים בירושלים ביום העצמאות, לשיר את "התקווה בת שנות אלפיים, להיות עם חופשי בארצנו". ערך אחד הביא אותנו אל החיבור האדיר הזה: זהו התנ"ך, ספר הנצח של העם היהודי. החידון איננו אלה "התירוץ". מטרתו האמיתית של המפעל הנפלא הזה, היא להעצים בתוכנו את המסרים החיים של התנ"ך, ליצור חיבור שלא יישכח בין עם ישראל ותורתו בבירת הנצח של ישראל".
