נשיא ארצות הברית, ג'ורג' בוש, אמר הלילה כי הוא לא ייתן ללבנון ליפול בידי סוריה ואיראן. בוש פרסם את ההודעה על רקע הקרבות שמתחוללים בלבנון מזה כשבוע בין החיזבאללה לתומכים בממשלת לבנון, כאשר על פי הדיווחים החיזבאללה השתלט על שכונות סוניות בביירות.
בוש, שיגיע מחר לביקור בישראל לרגל חגיגות ה-60 לעצמאות המדינה, נפגש אמש עם קבוצת עיתונאים ישראלים בחדר הסגלגל בבית הלבן. בשיחה איתם התייחס בוש גם להתפתחויות בלבנון, והכריז כי החיזבאללה פנו נגד בני עמם. "אני מעריץ את סניורה", הוא ציין. "אנחנו תומכים בלבנון ואנחנו מאמינים שצריך לשלוח לו חיזוקים ולשאול אותו מה הוא צריך. הדמוקרטיה הלבנונית חשובה מאוד למזרח התיכון".
אתמול דיווחנו בערוץ 7 כי כוחות המודיעין של הצבא האמריקני (DIA) הפועלים בחשאי בביירות יירטו ותיעדו מסמכים איראניים רגישים ביותר - ששוגרו מטהרן לביירות דרך השגרירות האיראנית - השופכים אור על מעורבות טהרן ו"משמרות המהפיכה" באירועים האלימים בלבנון.