זוכת פרס נובל לספרות, דוריס לסינג, טוענת שהיא אינה יכולה לכתוב אפילו עוד נובלה אחת באורך מלא, כך על פי פרסומים ראשוניים שהוצאו לאור לאחר ראיון שערכה ביום ראשון. ה-cnn מדווח.



בראיון שנתנה הסופרת לערוץ טלוויזיה בריטי אמרה לסינג שהזכייה בפרס היוקרתי הייתה רק מקור לאסון.



הסופרת בת ה-88 סיפרה שאין לה יותר את הכוחות בשביל להתחיל לכתוב רומאן ארוך. היא האשימה בכך את הדרישות הבלתי פוסקות של התקשורת ממנה, במיוחד מאז הזכייה בפרס הנחשק.



"כל מה שאני עושה הוא לבזבז את הזמן על ראיונות כאילו ולעשות פוזות למצלמה", צוטט מפיה של לסינג מתוך הראיון שאמור להתפרסם היום.



לסינג חיברה יותר מ-50 נובלות, כמות נכבדה של סיפורים קצרים, זיכרונות ומחזות. היא קיבלה את הודעה על הזכייה בתואר פרס נובל לספרות לשנת 2007.



האקדמיה השבדית, שהעניקה את הפרס, שיבחה את ה"סקפטיות, האש, והחזון של הכוח" שלה.



לסינג נולדה בפרס (איראן של היום) והתחנכה ברודסיאה. היא גדלה בזימבבואה. הספר שהכי השפיע עליה היה ככל הנראה: "מחברת הזהב" שיצא לאור בשנת 1962.

לסינג, שהייתה במקום ה-11 מבין הנשים שהיו מועמדות לקבל את פרס נובל, אמרה שכעת היא חשה במחסום כתיבה שמפריע לה כל הזמן לכתוב.



"זה פשוט הפסיק, ולי כבר אין אנרגיות וכוח", אמרה לסינג. היא הוסיפה גם שהיא תמיד אומרת לכל הצעירים ממנה: "אל תצפה שזה יהיה שלך לנצח. תשתמש בזה כל עוד אתה יכול- בגלל שזה ייעלם. זה בורח כמו המים באמבטיה לאחר הוצאת הפקק החוסם".