סגן שר הביטחון, מתן וילנאי, סייר הבוקר בגבול רצועת עזה. וילנאי עמד בקרוב על סוגיית הסיוע ההומניטרי לרצועת עזה לצד אירועי השבוע האחרונים שהתרחשו במעברים.

סגן השר סיכם כי תיבחן האפשרות לשינוי מקומם של המעברים ושיטת הפעלתם, על מנת לאפשר את המשך פעילותם חרף האיומים בגזרה.

בשעות הצהרים נפגש סגן השר וילנאי עם תושבי כפר עזה וביקר את משפחתו של ג'ימי קדושים, שנהרג בשבת האחרונה בפיצוץ רקטת קאסם. במפגש עם התושבים הבטיח וילנאי לשפר את אמצעי המיגון ושיפוץ המקלטים כבר בשנה הקרובה.

בסיום הביקור אמר וילנאי: "גם כשהלב קורא לפעול - עלינו לפעול מהראש ולא על פי תחושת הבטן. אני מציע לאוייבינו שלא לפרש איפוק כחוסר ביטחון".

"אין פתרון במטה קסמים אך אנו נחושים לתת שקט לתושבי שדרות ועוטף עזה, אם בדרך של מתווה מדיני ואם בדרך של פעולה צבאית", הוסיף וילנאי וקרא לתושבי מדינת ישראל להגיע ולתמוך דרך הרגליים בתושבי הדרום.