מאה ועשרים מנהיגים, מתכנני מדיניות והוגים בכירים בעם היהודי יתכנסו בחסות המכון לתכנון מדיניות עם יהודי, שמארגן את ועידת הנשיא, ליום מקדים של דיוני עומק על האתגרים המרכזיים לעתידה של מדינת ישראל ויהדות העולם.



ד"ר עינת וילף, ממארגני האירוע מספרת בראיון לערוץ 7 על הרקע לועידה ועל חשיבותה לנוכח הגעת מנהיגי העולם לישראל.



נשיא ארצות הברית ג‘ורג‘ בוש יגיע לירושלים מחר (ד‘) בשעה 11:00 ויתקבל בטקס חגיגי בנמל התעופה בן גוריון. את הנשיא יקבלו נשיא המדינה, שמעון פרס, ראש הממשלה, אהוד אולמרט, יו"ר הכנסת דליה איציק ונכבדים אחרים.



במהלך ארבעת ימי המבצע, יפעלו 3,500 שוטרים, 24 שעות ביממה. מוקדי פעילות המשטרתית יתבצע בקו עוטף ירושלים כדי לאכוף את הסגר שהוטל על יהודה ושומרון וכן בבתי המלון- קינג דיוויד בו יתאכסן בוש ומלון ענבל, מרכז הקונגרסים, בית הנשיא, בית ראש הממשלה, מוזיאון ישראל ומוזיאון ארצות המקרא.