יו"ר הרש"פ, אבו מאזן, חתם אתמול על מסמך סמלי המחייב אותו לא לוותר על זכות השיבה.



היומון "אלחיאת" מדווח שאבו מאזן חתם על המסמך במהלך ביקורו ב"מחנה השיבה" שהקימה הוועדה הלאומית לאזכרת ה"נכבה". ה"מחנה" כולל אוהלים שכל אחד מהם נושא שם של עיר עליה השתלטה ישראל.



בתום הביקור, הזכיר אבו מאזן שהעם הפלשתיני חי את ה"נכבה" ולוחם ומגן על מולדתו כבר יותר משישים שנה. לדבריו, לא ניתן לשכוח את זכות השיבה המהווה את אחת מזכויות העם הפלשתיני.



רה"מ הפלשתיני, סלאם פיאד, נשא נאום לציון ה"נכבה" בפני נציגי המשלחות הדיפלומטיות ובכירים פלשתינים בראמאללה. פיאד פנה לאזרחי ישראל בשאלה כיצד הם מסוגלים לחגוג, לשמוח ולנוע בחופשיות כאשר העם הפלשתיני סובל מההתנחלויות, מפשעי המתנחלים, מהמצור וממעשי צה"ל.



פיאד הדגיש כי לחגיגה אין כל משמעות כל עוד הישראלים והפלשתינים אינם נהנים יחדיו משלום צודק. בנוסף, הוא קרא לקהילה הבינלאומית להתערב כדי להגן על הפלשתינים מהכיבוש.



ובתוך כך, בכירים פלשתינים, שהעדיפו להישאר עלומי שם, מכחישים את דברי אולמרט על התקדמות במו"מ. ערוץ "אלג'זירה" מצטט את הבכירים שאישרו כי מתנהל מו"מ רציני עם ישראל, אך הכחישו את הצהרתו של רה"מ אולמרט כי הושגו הבנות על סוגיות חשובות.



ראש צוות המו"מ הפלשתיני, אבו-עלא, תיאר את המו"מ עם הצד הישראלי כ"קשה" והודה שייתכן ולא יושג הסכם עד סוף 2008.