(הוידאו באדיבות הערוץ הראשון)

ראש הממשלה, אהוד אולמרט, פתח את נאומו הערב בכנס ועידת הנשיא בבנייני האומה בירושלים בהתייחסות לירי טיל הגראד לעבר אשקלון ואמר כי פגיעת הטיל היא "בלתי מתקבלת על הדעת". עוד אמר אולמרט כי ממשלת ישראל מחויבת לעצור את ירי הרקטות ותנקוט בצעדים ההכרחיים לשם כך. 



אולמרט הוסיף בנאומו כי "שעה שאנו חוגגים את יום הולדתה השישים של מדינת ישראל, אנו אף מציינים שישים שנות ידידות בין ארה"ב לישראל. עונג גדול הוא לי לברך ברכה מיוחדת לרגל בואו את נשיא ארה"ב של אמריקה, ג'ורג' בוש, ידיד אישי גדול שמחויבותו למדינת ישראל אינה יודעת גבולות".

"אדוני הנשיא", פנה אולמרט לבוש ואמר "נוכחותך בירושלים בפעם השנייה כנשיא הינה עדות ברורה למחויבותך לישראל. במהלך שישים השנים האחרונות הייתה ארה"ב בת-ברית אמיצה ועקבית. היחסים בין מדינותינו התפתחו לכדי חזון משותף והם מבוססים על הבנה עמוקה של היתרונות העצומים הטמונים בשיתוף פעולה הדוק".



"כל אדם בישראל יודע שנוכל תמיד להישען על בת-בריתנו הגדולה ביותר בעולם, ארה"ב של אמריקה, שעה שננווט את האתגרים הגיאו-פוליטיים בעתיד", הוסיף אולמרט.



אולמרט ציין גם כי "ישראל ממשיכה לחתור באופן פעיל לשלום עם שכניה, בייחוד עם הפלסטינים. אנו עושים מאמצים גדולים וחותרים להתקדמות בחזית זו, שאנו מאמינים כי במסירות ועבודה קשה, תניב פירות עד סוף שנת 2008".



נשיא ארה"ב, ג'ורג' בוש, הודה בנאומו על קבלת הפנים לה זכה ואמר: "אני מאוד אוהב להגיע למדינה היפה שלכם". בוש הוסיף כי מידי שנה הידידות בין ארצות הברית לישראל מתחזקת.

עוד אמר בוש כי "צריך להיות החלטיים וחזקים מול מי שרוצח חפים מפשע למטרות פוליטיות".