
(הוידאו באדיבות ערוץ הכנסת)
הנשיא האמריקני, ג'ורג' בוש, אמר כי ארה"ב היא ידידת אמת של מדינת ישראל: "ארצי מעריצה את ישראל, וההערצה לא מסתיימת בזאת. כאשר אמריקנים מתבוננים בישראל, אנו רואים את הרוח החלוצית אשר חוללה נס חקלאי וכעת מחוללת נס בתחום הטכנולוגיה. אנו רואים אוניברסיטאות מן השורה הראשונה. אנו רואים מדינה מנהיגה ברמה הגלובלית בתחומי העסקים, החדשנות והאומנויות. אנו רואים משאב חשוב יותר מהנפט או הזהב - כישרון ונחישות של עם חופשי המסרב לתת למחסום כלשהו לחבל בהגשמת גורלו הרצוי".
"זכיתי לראות את ישראל מקרוב, לראות את אופיה - נגעתי בכותל המערבי, ראיתי את השמש המשתקפת בים כינרת והתפללתי ב"יד ושם". הבוקר ביקרתי במצדה – מצדה המנציחה באופן מעורר השראה את אומץ הלב וההקרבה. באתר היסטורי זה חיילים ישראלים נשבעים אמונים: שנית מצדה לא תיפול. אזרחי ישראל, שנית מצדה לא תיפול ואמריקה תעמוד לצדכם תמיד", אמר בוש.
"יום עצמאות זה הוא זמן נאות להרהר בעבר, וזוהי גם הזדמנות להסתכל לתוך העתיד. כאשר אנו מתקדמים לקראת אותו עתיד, הברית שלנו תונחה על-ידי עקרונות ברורים, על-ידי אמונה משותפת המעוגנת בטוהר מוסרי ושאינה מושפעת על-ידי משאלים למיניהם, על-ידי דעת קהל מתעתעת והפכפכה של אליטות בין-לאומיות. אנו מאמינים בערך המוחלט של כל גבר, אישה וילד ולכן אנו עומדים על כך שלכל אדם בישראל יש הזכות לחיים נורמליים וטובים ושלווים, כמו אזרחי כל מדינה אחרת", הוסיף בוש.
"המרצחים טוענים שהם עושים את דרך האיסלאם, אבל אין הם אנשי דת. אדם המתפלל לאלוהי אברהם לא יכול היה להניח חגורת נפץ על ילד חף מפשע או לפוצץ אורחים תמימים היושבים לסדר פסח או להטיס מטוסים לתוך בתי משרדים המלאים בעובדים של פשעו במאומה. למען האמת, אותם אנשים אשר ביצעו את המעשים הנפשעים הללו משרתים אך ורק את הרצון שלהם עצמם לשררה. הם אינם מקבלים את האל ובלבם שטנה מיוחדת כלפי כל מי שמגן על החופש, לרבות האמריקנים והישראלים. זו הסיבה מדוע המסמך להקמת חמאס מדבר על חיסול ישראל; וזו הסיבה מדוע תומכי החיזבאללה קוראים "מוות לישראל", "מוות לאמריקה". וזו הסיבה מדוע אוסאמה בן-לאדן מלמד שהריגת יהודים ואמריקנים היא אחת החובות החשובות ביותר. וזו הסיבה מדוע נשיא איראן חולם על השבת המזרח התיכון לימי הביניים ודורש את חיסולה של מדינת ישראל, את מחיקתה מהמפה", אמר בוש
קודם לכן נאם ראש הממשלה. חברי הכנסת צבי הנדל ואורי אריאל, אנשי סיעת 'תקומה' מהאיחוד הלאומי, עזבו את אולם הכנסת לאחר שראש הממשלה הודיע בנאומו, כי יביא לכנסת הסכם של שתי מדינות לשני עמים ע"פ חזון הנשיא בוש.
השניים עזבו את האולם לאחר שמחו על דבריו של ראש הממשלה. נזכיר כי חברי כנסת מסיעות חד"ש ורע"ם-תע"ל הודיעו כי יחרימו את נאומו של הנשיא בוש.
יו"ר הכנסת, דליה איציק פתחה את נאומה בהתייחסות לאירוע באשקלון, "רציתי מאוד לפתוח את המעמד החגיגי, המרגש והחשוב הזה בדברי ברכה, אבל מאמש לא משות מנגד עיני תמונות החורבן וההרס בקניון באשקלון. מאמש לא מרפות ממני המחשבות על אם צעירה ובתה התינוקת שהולכות למרפאה ובהבזק שניה של אש, של עשן ושל אבק הריסות מתחלפת תמונת חייהן".
"חלומות ושאיפות חיים, לימודים ופרנסה נקטעים כהרף עין על ידי טיל קטלני שהחמאס משגר מעזה ומתפוצץ באשקלון...אדוני, אין מדובר באירוע חד פעמי; זו מציאות חיינו בשנים האחרונות. אבל מציאות זו תשתנה כי יש גבול למידת הרחמים והסלבנות שלנו כלפי החמאס. אנחנו נגיב, ונגיב ביד קשה" - אמרה יו"ר הכנסת.
יו"ר הליכוד, בנימין נתניהו, אמר במליאה "המשימה הראשונה שלנו היא למנוע מאיראן, שמכריזה על כוונתה להשמידנו, להתחמש בנשק גרעיני. לפני שתיים עשרה שנה בנאומי כראש ממשלה לפני שני בתי הקונגרסים, אמרתי שהאיום הגדול ביותר העומד בפני האנושות הוא התחמשותה של איראן בנשק גרעיני. הזמן אוזל. המשימה השנייה היא לא לאפשר לאיראן להקים בסיסים נוספים סביבנו, כדוגמת לבנון ועזה. הנסיגות החד צדדיות רק בנו בסיסי טרור אלה, הירחיקו את השלום וקירבו את הטרור. כך קורה לנגד עיננו מדי מדי יום עם ירי הטילים על שדרות, אשקלון ויישובי הנגב המערבי. זה חייב להפסק!".
"מול הטרור, ישראל חייבת לעבור ממדיניות של התשה למדיניות של הכרעה כפי שעשית אתה, אדוני הנשיא. והמשימה השלישית היא להביא שלום לאזורנו. מדינת ישראל חותרת לשלום מאז הקמתה. השלום יגיע כשהעמים עצמם ייראו בו צורך אנושי בסיסי, המאפשר להם לשפר את חייהם. על כן, עלינו לקדם היום את השלום הכלכלי עם שכנינו הפלשתינאים. ע"י כך נחזק את המתונים ונחליש את הקיצוניים", אמר נתניהו.
"ישראל יכולה לקדם פיתוח כלכלי נרחב באזורנו תוך שיתוף הפלשתינאים, ירדן ומדינות ערב נוספות. אך כדי שנצליח, כדי שהקיצונים לא ישתלטו על המתונים, ישראל חייבת להמשיך להחזיק בידיה את הביטחון. עלינו לזכור שמטרת השלום היא לחזק את הבטחון ולא להחלישו.
הבטחון והשלום הכלכלי יהוו את הפרוזדור לשלום המדיני. אבל גם בהסדר קבע תהיה חייבת ישראל להמשיך לשמור על גבולות בני הגנה, כי רק שלום שניתן להגן עליו יתקיים לאורך זמן. ונצטרך לשמור על דבר נוסף. דבר זה איננו מסתכם רק בגבולות בטחון או בטריטוריה, אלא מהווה חלק בלתי נפרד מייסוד קיומנו כאן - ירושלים! חופש דת זה, שהוא כל כך יקר לאזרחי ארה"ב וכל כך חשוב לשלום העולם, יתקיים כל עוד ירושלים תישאר מאוחדת תחת ריבונות ישראל", אמר נתניהו.
