החל משעה 18:00 הערב הפעיל פיקוד העורף את מערכת ההתרעה "צבע אדום" בעיר נתיבות ובישובים בית-הגדי, מעגלים, מלילות, שיבולים, גבעולים ושרשרת. מצה"ל נמסר כי בעת ירי רקטות לעבר העיר או לעבר הישובים הסמוכים לה, תופעל ההתרעה על-ידי צפירה עולה ויורדת באמצעות הצופרים הפרוסים ברחבי העיר והאזור.
ח"כ דני יתום (עבודה) שיחח היום ביומן ערוץ 7 על ההסלמה הביטחונית בדרום: "בימים אלה אנחנו צריכים בעיקר לחזק את תושבי אשקלון, שדרות ועוטף עזה, שמותקפים מדי יום ביומו בידי התקפות קאסם ורקטות גארד, התקפות שמיועדות לפגוע באוכלוסיה ובאנשים חפים מפשע, על מנת לעורר מורך לב ופחד בקרב החברה הישראלית. אלו אנשי צמאי דם, אין להם שום גבולות ולכן עוברים כל קו שבעיני הציבור הנאור הוא קו אדום, תקיפה מכוונת של אנשים חפים מפשע היא פשע", אמר יתום.
עם זאת שלל יתום מבצע מקיף בעזה: "אני לא חושב שפעולה רחבה שבה נכבוש את כל רצועת עזה תפתור את הבעיה. ישבנו משך עשרות שנים בעזה וגם אז נורו רקטות", אמר והוסיף: "אין פעולה של 'זבנג וגמרנו', אם פעולה רחבת היקף בעזה על אף המחיר הכבד מאוד שלה, הייתה מועילה, הייתי תומך בה תמיכה מלאה", אמר.
יתום יעץ להמשיך לפעול בשיטות הקיימות אך בעוצמה רבה יותר: "צה"ל הוא אחד הצבאות שרכש יותר ניסיון מכל צבא אחר, אלא שאנשים לא יכולים להבין שלחימה נגד הטרור אינה דומה ללחימה נגד צבא סדיר, ששם ניתן להשמיד את העוצבות העיקריות ויש סיכוי לכניעה, המלחמה היא א-סימטרית, אנו משתמשים מצד אחד בטובי כלי הנשק והלוחמים, ומאידך יש רקטות מאוד פשוטות וזולות וחוליות קטנות של מחבלים שצצות ונעלמות ופועלות מאחורי גבם של אזרחים ובלתי מעורבים, ולכן מה שצריך לעשות הוא לפעול ביתר עוצמה, בשיטות שפועלים היום בכוחות יותר גדולים ותדירות יותר גבוהה של פעולות".
יתום הוסיף ואמר כי יש לרדוף את ראשי החמאס והג'יהאד: "הגיע הזמן לרדוף עד חורמה לא רק את מי שיורים, ואת מי ששולחים אותם אלא את ראשי ארגוני המחבלים שפועלים ברצועת עזה, שזה ראשי החמאס והג'יהאד האיסלמי ואחרים, ולא רק את הדרג הביניים אלא את הראש".
"נכון שיש בכך סכנות אך אני חושב שעוצמתו של ארגון טרור נשענת בעיקר על שלד הפיקוד הבכיר שלו, וברגע שנפגע שלד הפיקוד הבכיר - נפגע הארגון. יש להם מחליפים ויהיו להם מחליפים אך מרדף בלתי פוסק אחרי אלו יבהיר להם שבכל יום שעובר הכדאיות שלהם לירות עלינו רקטות הולכת ופוחתת".
יתום הוסיף: "צריך להפסיק את הספקת הדלק והאמצעים הנוספים, כאשר הם יורים על המעברים זה מראה לנו שהחמאס והג'יהאד אינם רק טרוריסטים צמאי דם, אלא לא אכפת להם שישפך דם של אנשים מאנשיהם ברחובות עזה וחאן יונס".
"כלל לא אכפת להם שאנשיהם יחסרו דלק, חשמל, מזון ותרופות אך אנחנו לא יכולים לשחק את המשחק שלהם, אנחנו חייבים להיות הרבה יותר תקיפים ופחות מתחשבים, לא צריך להגיע למצב של אסון המוני ורעב ברצועת עזה, אבל בין המצב שבו אנו נמצאים היום לבין אסון המוני או רעב או אסון הומניטארי הדרך עוד ארוכה", לדברי יתום "צריך להדק את הברגים יותר ויותר, ולהביא לכך שהאוכלוסייה שם תבין שמי שמביא לכך שחייהם הופכים להיות כמעט בלתי נסבלים זה החמאס שמביא את ישראל לדברים האלה".
יתום ייעץ גם להמשיך במשא ומתן עם ההמאס, אך לא כמשא ומתן ישיר "אסור לנו להסכים להפסקת אש מבלי שיוחזר במסגרתה גלעד שליט", אמר.