15 חברי כנסת, חברי ועדת החוץ והביטחון של הכנסת חתמו על מכתב חריף בו הם דורשים מראש הממשלה לפרוס בפניהם את מהלכי המו"מ המדיני אותו הוא מקדם.
בראיון ליומן הצהריים של ערוץ 7 אומר חבר הועדה, יוזם המכתב, ומי שעמד בראשה בעבר, חבר הכנסת יובל שטייניץ, כי ביקורתו מופנית כלפי ראש הממשלה וכלפי שרת החוץ לבני גם יחד, שלדבריו רומסים את עקרונות הדמוקרטיה כשאינם מעבירים לחברי הועדה דיווחים אודות המגעים המדיניים הן מול סוריה והן מול הרש"פ.
שטייניץ מזכיר בדבריו כי גם בתקופת כהונת שרון כראש ממשלה הועברו דיווחים קבועים על המגעים השונים. לעומת ימים אלה את התנהלות ראש הממשלה ושרת החוץ הוא מגדיר כ"קו של זלזול בדמוקרטיה. הם לא יכולים לדון בעתידנו בלי פיקוח פרלמנטארי".
באשר לימי שרון מזכיר שטייניץ כיצד כיו"ר ועדת חוץ וביטחון גילה את קיומו של המו"מ עם המצרים ועל פיו אמורים היו להיכנס לצפון סיני נגמ"שים וטילים. "זימנתי את ראש הממשלה שרון ואת שר הביטחון לדיון מיוחד, ואחר כך הוא נדרש להתייצב לאחר כל נסיעה ומפגש מדיני ולפרוס את המגעים וההתקדמויות. "לצערי", הוא מציין "לא מנענו את ההסכם האומלל הזה".
לשאלת המראיין, בני טוקר, אם אין לראות בחשאיות כלי לגיטימי בקידום מהלכים מדיניים אומר חבר הכנסת שטייניץ כי אם ישנם דברים שיש לשמור אותם הרחק מעין הח"כים, הרי שיש לחלוק את חלקם לפחות עם ועדת משנה מיוחדת שתוקם לטובת העניין.
"הוקמה מנהלת מו"מ עם תקציבים ואנחנו לא מקבלים דיווח אפילו לא על הפרוצדורה", אומר שטייניץ ומאשים את ראש הממשלה ושר החוץ ברמיסת עקרונות הדמוקרטיה.
להערכתו לא יוכלו יו"ר הועדה חבר הכנסת הנגבי, ראש הממשלה ושרת החוץ להתעלם מחתימותיהם של 15 חברי הכנסת, בהם גם ח"כים ממפלגת העבודה, ש"ס ואגודת ישראל, בהם גם תומכי המו"מ שדורשים את שקיפותו של המו"מ, לאחר ש"הבינו שיש לעמוד על עקרונות הדמוקרטיה ובעיקר על העיקרון המקודש של הבקרה".
באשר לצפוי במושב הבא של הכנסת, מושב הצפוי להיפתח מחר, אומר שטייניץ כי בכוונת הליכוד לעמוד על שלו והוא מקווה כי המושב לא יסתיים שכן "כלו כל הקיצים. הממשלה רצה לוותר על הגולן, על גבולות בני הגנה ועל ירושלים, רק כדי לשרוד".
באשר לסקר הקובע כי בכוחה של שרת החוץ לבני להציב פייט רציני מול יו"ר הליכוד נתניהו, אומר שטייניץ כי מדובר ב"קשקוש מוחלט". לדבריו "יש מגמה של התקשורת לבנות את ציפי לבני, אבל אין לה שום הישג ממשי שהיא יכולה להציג".
באשר לעתיד הממשלה מעדיף שטייניץ לראות את חצי הכוס המלאה, כלשונו. "הממשלה התחילה את מושב החורף ב-78 ח"כים ואת מושב הקיץ עם 64 בלבד. השפענו על 20 אחוזים מהקואליציה וכיום כבר שומעים קולות מ'קדימה' ומהעבודה שגם הם יודעים שאין רוב בעם לממשלה הזו. מדובר ברוב וירטואלי חסר סמכות מוסרית".