מסקר מיוחד עבור חדשות 2 עולה כי 70% מהציבור בישראל מתנגדים לויתור על רמת הגולן במסגרת הסכם שלום כולל עם סוריה. רק 22% תומכים בנסיגה.
מן הסקר עולה עוד כי 57% מהישראלים סבורים שעיתוי ההתקדמות במשא ומתן עם סוריה קשור בחקירת ראש הממשלה, רק שליש מהציבור סבור שאין קשר בין הדברים.
ראשי היישובים ברמת הגולן קיימו הערב ישיבת חירום בקצרין בעקבות הדיווחים על קיום מגעים מדיניים בין ישראל לבין סוריה ונכונותו של ראש הממשלה, אהוד אולמרט, לנסיגה מלאה מהאזור במסגרת הסכם שלום.
יושב ראש המועצה האזורית גולן, אלי מלכה, אמר בפגישה: "לא ניתן לראש ממשלה, שפועל משיקולים זרים, למסור חבל ארץ לציר הרשע ולסכן את קיום מדינת ישראל", אמר מלכה והוסיף "אולמרט פועל נגד האינטרס הלאומי ונגד רצון העם. הוא מסכן את מדינת ישראל ולכן אינו ראוי לשמש בתפקידו". בתוך כך קוראים ראשי היישובים לכל הכוחות הפוליטים והציבורים במדינה להתאחד ולפעול למען הגולן.
ראש הממשלה, אהוד אולמרט, נשא דברים הערב (ד') במכללת סמינר הקיבוצים בכנס בנושא חינוך, ובפתח דבריו התייחס לראשונה למשא ומתן עם סוריה. "היום פורסמה בו זמנית בירושלים, בדמשק ובאנקרה הודעה על פתיחת מו"מ לשלום בין ישראל לסוריה בחסות טורקיה. ההודעה הבוקר מהווה סיום שלב בתהליך בן למעלה משנה", אמר.
"חידוש המשא ומתן עם סוריה, אחרי שמונה שנות קיפאון, זוהי חובה לאומית שיש למצותה", הוסיף אולמרט וציין כי "עדיף תמיד לדבר מאשר לירות. אני שמח ששני הצדדים התחילו לדבר. המו"מ לא יהיה קל ולא יהיה פשוט ויכול להיות שיהיה כרוך בויתורים לא פשוטים".