עורך הדין יורם שפטל מעריך ביומן ערוץ 7 כי הבעיה העיקרית בפניה עומד ראש הממשלה בעקבות פרשת טלנסקי היא דווקא הסוגיה הציבורית ולא הפלילית. להערכתו הבעיה הציבורית תגבר כשתשמע עדותו של טלנסקי שיספר שבחלק מהמקרים העביר מעטפות עם כסף מזומן באופן ישיר ואישי לאולמרט עצמו.
שפטל סבור שבמדינה אחרת לא היה יכול ראש ממשלה עם תדמית שכזו להחזיק מעמד 24 שעות, אך בישראל הדברים ייקחו מעט יותר זמן אך ישפיעו כדי לשמן את תחילת הסוף, כהגדרתו.
באשר לחשדות הפליליים נגד ראש הממשלה אומר שפטל כי לטעמו "ככל שמתבררים פרטים נוספים מתחזק דווקא הספק לגבי קייס משפטי. מדובר במעשים מכוערים אבל לא כאלה שבהכרח יוכלו להתגבש לכדי עבירה פלילית. בלשונו מוגדרת העברת הכספים המזומנים לידיו של אולמרט כ"צחנה ציבורית".
"יש הרבה מצבים שהם לא כתב אישום פלילי אבל ציבורית זה הופך את כהונת ראש הממשלה לבלתי אפשרית", אומר עו"ד שפטל.
באשר למהלך הערעור של פרקליטי ראש הממשלה, מהלך שכשל, אומר שפטל כי מדובר במהלך הגיוני מאוד מבחינת באי כוחו של ראש הממשלה. לטעמו הוחלט על המהלך כיוון שגם במציאות המושחתת של הציבוריות הישראלית ברור כי ראש הממשלה לא יוכל לכהן בתרחיש הנוכחי ועל כן הוחלט לבלום את המהלך במהלך משפטי שגם אם נדחה על ידי בית המשפט לא היה בכך כדי לערער על מצבו של ראש הממשלה. "זה היה מהלך הגיוני שלא הסב לראש הממשלה נזק משפטי או ציבורי".
בראיון התייחס עו"ד שפטל גם לסוגיית הפרסומים על ההחלטה להסגיר את ג'ון איוון דמיאניוק לאוקראינה. זאת מתוקף היותו פרקליטו בעבר של דמיאניוק במהלך המשפטי שחילץ את האיש מהאישומים נגדו.
שפטל קובע כי "בכל הקשור לדמיאניוק האינפורמציה שמתפרסמת רחוקה מהמציאות. לא מדובר כאן על הסגרה כי אין הליך הסגרה נגדו, ולא התבקשה הסגרה".
בדבריו חזר שפטל לימי המשפט וציין כי דמיאניוק זוכה בדין "משום שהצגתי שמונים ראיות נפרדות שאיוון האיום אינו דמיאניוק".
לשאלת המראיין, בני טוקר, אם דמיאניוק לא היה חלק ממערכת ההשמדה הנאצית, גם אם לא היה הוא עצמו איוון האיום, אומר שפטל כי הטענה הזו מתבססת על משפט הסיום של הכרעת בית המשפט. "בית המשפט העליון חתם את המשפט במשפט חמור: 'הואכמן דמיאניוק יצא מלפנינו זכאי מחמת הספק וכו' '. המשפט הזה גרם לכך שהוגשו 11 ערעורים בדרישה להעמיד אותו לדין על היותו ואכמן (שומר מחנה) וכך הוצרך היועץ המשפטי לממשלה שטימטם את הציבור בטענה שזה איוון האיום להוכיח שאין לו כל עדות לכך שהוא היה ואכמן. בית המשפט שקבע שהוא ואכמן קבע שצודק היועץ המשפטי שבגלל דלות הראיות אין להעמיד אותו לדין".
לדברי שפטל "אין אבק מידע" הקושר את דמיאניוק עם מעורבות במנגנון ההשמדה הנאצי. "זה התחיל כעלילה סובייטית שנועדה לסכסך בין קהילות יהודים לאוקראיניים בשנות השבעים. הפרשה הזו קיבלה תפנית לפרשה של איוון האיום".
"ארצות הברית היא השחקן האפל ביותר בפרשה הזו", קובע שפטל ומסביר כי הממשל האמריקאי החליט לנקום בו בעקבות המכה המשפטית שספגה הפרקליטות בארה"ב מבית המשפט הפדראלי שקבע כי הפללתו של דמיאניוק מקורה במרמה, שקר והסתרת מידע. "על המכה היוקרתית הזו היא לא יכלה לעבור לסדר היום".