חוקרים באוניברסיטת גונס הופקינס שבבלטימור ארה"ב, מזהירים הורים מהשקיה חופשית של תינוקות בגיל עד חצי שנה במים.
על פי מסקנות מחקר שבוצע באוניברסיטה, קיימת סכנה ששתייה חופשית של מים בגילאים אלה יכולה לגרום ל'הרעלת מים'. מדובר בתופעה הבאה לידי ביטוי בתופעות לוואי כהתכווצויות.
החוקרים מציינים כי הגורם לתופעה הוא היות הכליות בגילאים אלה בלתי בשלות דיים לקליטה חופשית של כמויות מים. ע"פ המחקר המובא בישראל על ידי אתר הרופאים, העמסת המים העודפת מלווה בהפרשת יתר של מלחי הנתרן מבלי שיש ביכולת הכליה לשמור אותם כפי שנדרש, אך מנגד הכליה אינה מסוגלת בגיל זה לשחרר את כל כמות המים.
במצב שכזה מצטברים המים בגוף בה בשעה שהנתרן בדם הופך דליל. התוצאה המיידית היא חריגת הנתרן מהתאים ואף מתאי המוח וחדירת מים לתוכו. לנוכח זאת נגרמות תופעות של חוסר שקט, התכווצויות, שינוים במצב המנטלי ובהכרה, ירידת חום הגוף ואף תחושת בצקתיות של הפנים.
עוד מעלה המחקר כי דווקא מי שעבר תופעה של התייבשות הופך להיות רגיש יותר לשתיית מים. זאת בניגוד למה שניתן היה לשער.
לנוכח כל זאת מדגישים החוקרים במסקנתם כי מים הם מצרך חשוב מאוד עבור האדם, אולם בראשית חייו הוא זקוק לחלב אם או תחליפים מוכרים ומאושרים.
