מחר, יום ג', ייבחרו שמונה פטנטים מיוחדים מתוך מאות, אשר הומצאו בידי תלמידים מכל חטיבות הביניים בעבור אוכלוסיית האנשים בעלי צרכים מיוחדים – ילדים פגועים, נכים, עיוורים וקשישים. הפטנטים הומצאו במסגרת התכנית "גם אני יכול, בראשה עומדת הד"ר רונית אשכנזי ממינהל מדע וטכנולוגיה במשרד החינוך ובעידודו של בנק מזרחי טפחות, אשר תרם רבות כדי להפוך את הפטנטים למציאות.
יצויין, כי במסגרת התכנית, עורכים התלמידים מפגשים עם אנשים בעלי צרכים מיוחדים, לומדים על צרכיהם, וממצאים פטנט שאמור לתת מענה למגבלה ולסייע לאדם בעל הצרכים המיוחדים לתפקד באופן עצמאי. לאחר שהפטנט הופך לממשי, הוא מוענק לנכה או לעיוור כמתנה אישית.
בין ההמצאות המיוחדות - "אסלה חכמה", מתקנים המאפשרים לאנשים עם מוגבלויות פיזיות להאכיל בעלי-חיים ולטפל בהם. מתגים לעיוורים אשר מתקשים בביצוען של פעולות מוטוריות, בניית מיני גולף בעבור ילדים על כסאות גלגלים. התלמידים אשר בנו את המיני גולף סיפרו, כי התרגשו ושמחו לראות את חבריהם הישובים בכיסאות גלגלים, משחקים בהתלהבות במיני גולף שבנו עבורם. תלמידה אחרת סיפרה, כי סבתהּ משתמשת בשעון אלקטרוני ללקיחת תרופות שתכננה ובנתה בעבורה, מאז הסבתא מסתייעת בשעון ונוטלת תרופות בלי להתבלבל בין השעות. ילדה שראשה שמוט, הצליחה להרימו הודות למכשיר מוזיקה שבנו עבורה. בעת שמיעת המוזיקה, הילדה מרימה ראשה.
כאמור, מחר תתקיים התחרות הארצית, במסגרתה ייבחרו שמונה פטנטים מתוך מאות שהומצאו והוכנו על ידי תלמידי חטיבות הביניים. ראוי לציין, כי התלמידים הממציאים מעניקים רבות מזמנם כדי לסייע ולתרום לאוכלוסיית הנכים, העיוורים והקשישים. התלמידים מדווחים, כי בעקבות פעילותם עם אוכלוסייה זו, הם הפכו לרגישים יותר, יחסם לאחר השתנה, גם הרצון לתרום ולהעניק השתפר באופן משמעותי.
