עלייה לחומש
עלייה לחומשצילום אלבום: יואב פינקל
מגורשי חומש ושאנור מגרעין חומש-שאנור במטה "חומש תחילה" ציינו היום במקביל ליום ירושלים את יום שחרור צפון השומרון.



במטה מסבירים כי באותה עת בה שעטו לוחמי חטיבת ירושלים וחטיבת הצנחנים בסמטאות העיר העתיקה, שחררו לוחמי השריון את צפון השומרון מג'נין, דרך הכביש שעליו הוקמו חומש, שאנור ושבי שומרון, עד לשכם. את היום ציינו המשפחות בעצב מעורב בשמחה ותקווה.



יוסי דגן ממטה חומש תחילה אומר היום כי "ירושלים וצפון השומרון תמיד נשזרו זו בזה וכי לא פלא שמסובב הסיבות סובב את שחרור ירושלים ושחרור צפון השומרון באותו הזמן בדיוק".



לדבריו, "גם בימים אלו זועקת הסימטריה, כשאותם אנשים שעקרו אותנו מאדמתנו בצפון השומרון לפני רק פחות משנתיים, זוממים כיום לעקור ולהסגיר את ירושלים לאויבינו גם בפעם השלישית".



הוא מציין כי "לעומתם, הרוח אשר נושאת אותנו היום, משפחות מגורשי חומש ושאנור, לתבוע ולפעול למען החזרה לכל צפון השומרון ובניית בתינו מחדש, היא אותה רוח של הרמת הדגל בעוז גם בירושלים".



"להקמת ישובי צפון השומרון מחדש, וחומש תחילה, יש משמעות רחבה הרבה יותר מעבר למשמעות הפשוטה של הקמת עוד עיר בארץ ישראל, על כל חשיבותה", הוא מסביר, "השיבה לחומש היא בדיוק אותה רוח, רעננה ויהודית, רוח של עוצמה וגבורה, רוח של שמחה וחדוות יצירה יהודית, רוח שאין מתאימה ממנה ליום ירושלים".



"הדרישה הבלתי פוסקת לחזור לצפון השומרון ולבנותו מחדש, הזעקה והמעשה, היא המפתח לחזרתנו הביתה", הוסיף.



יוסי דגן מספר כי זה היה יום שמח-עצוב, "עצוב בגלל המצב כיום, לאחר גירושנו הנפשע. שמח, כי אנחנו מאמינים באמונה שלמה שזהו מצב זמני, וכפי שבמלאת שנה וחצי למאבק כבר אנו מציינים עשרה חודשים של שהייה רצופה בחומש – אנו מאמינים באמונה שלמה שבקרוב מאוד, אולי כבר בשנה הבאה, נזכה בעזרת ה' לחגוג".