(בוידאו: ח"כ לימור לבנת מגיבה על דבריה של השרה לבני בוועדה)



שרת החוץ, ציפי לבני, השתתפה היום (ג) בועדת חוץ וביטחון והתייחסה לנושא האיראני, "איראן צריכה להבין שהאיום במהלך צבאי קיים ולא ירד מהשולחן".



"ככול שזה יהיה יותר ברור כך אולי יקטן הצורך בשימוש זה בפועל", הוסיפה שרת החוץ, "אנו מבהירים לעולם שהסוגיה האיראנית לא קשורה לסכסוך בין ישראל לפלסטינים - אירן לא מעוניינת בשלום".



לבני הוסיפה ואמרה כי "חולשה יכולה להתפרש כסוג של השלמה, צריך להבין שבאיזור זה 'או שאתה נגד הביריון השכונתי או שאתה מצטרף אליו', דיאלוג עם איראן זה לא שאלה של תנאי, הם צריכים להפסיק העשרת האורניום ורק אח"כ נפתח הדברות".



לדבריה, "יש עדין גורמים בעולם הערבי שיושבים על הגדר ודנים בשאלה האם אפשר לחיות עם איראן גרעינית, יש פער גדול מדי בין ההבנות לבין האמירות בתוך החדרים".



"המדינות הללו מחכות לפעולה הבינלאומית שתעשה את הצעדים ,לכן אנחנו מבהירים לקהילה הבינלאומית כי היום הקובע הוא לא יום הפצצה אלא עכשיו, כל חוסר יכולת והיסוס מייצר חולשה", הוסיפה, "בתוך איראן העשרת האורניום נמשכת והתנאי הבינלאומי הוא הפסקת ההעשרה, ישראל מבקשת לעמוד על התנאי הזה ורק אחר כך להיכנס לדיאלוג מול גורמים בינ"ל שמנסים ליזום".



שרת החוץ ציינה כי "העולם נבדק על פי פעילותו ולכן אנו פועלים להרחבת הסנקציות גם מחוץ למועצת הביטחון ומדגישים שאיראן צריכה להבין שהאיום של מהלך צבאי קיים ולא יורד מהשולחן".



"ככל שזה יובהר, ככה אולי יקטן הצורך בשימוש מאוחר יותר. ככל שזה יהיה ברור שזה על השולחן כך יקטן הצורך לעשות שימוש בו", הדגישה לבני.



לבני הוסיפה כי "ישראל מתחילה להדגיש עכשיו לעולם כי זה לא יכול להיות רק ארה"ב אלא גם אירופה, אנו גם מבהירים שיש את האיום הטק"ק מעבר לאיום הגרעיני שכן טילי קרקע קרקע יכולים להוות איום גם על אירופה. אנו מבהירים לעולם שהסוגיה האיראנית לא קשורה לסכסוך הישראלי-פלסטיני, גם אם ייגמר הסכסוך איראן לא תשנה את ההתנהלות שלה והיא לא מאפשרת לקדם את השלום".



"הדיאלוג עם איראן זה לא רק שאלה של תנאי, אלא כל ההשפעות שיש לה על המחנה המתון באזור, הוא יראה דיאלוג עימה כחולשה, ולכן הישארות האיום הצבאי על השולחן הוא דבר רלוונטי וחשוב", הסבירה.



על הפלסטינים אמר שרת החוץ "ברור לי וגם ברור לנו והבהרתי לפלסטינים ולציבור בישראל שהדיאלוג עם הפרגמאטים לא ישנה מיידית את המצב בעזה. עזה צריכה לקבל מענה אחר", לדבריה, עזה הופכת להיות מכשול גם לגורמים הפרגמאטים שרוצים להקים מדינה פלסטינית שעזה אמורה להיות חלק ממנה.



על המשא ומתן עם סוריה אמרה כי "יש מחיר שגם סוריה צריכה לשלם וזה לא רק חומוס בדמשק".



שרת החוץ הסבירה כי דובר על הרכבי הצוותים שמרכיבים את המו"מ מעבר לסוגיות הליבה. עוד ציינה כי יש דברים שאסור לטעות בהם וללמוד מלקחי העבר. "בכל מקום שהניסוח היה מעורפל זה הוביל לתסכול ולפעמים גם לאלימות חוסר הבנה למה ברור לנו ומה ברור לצד השני לא יכול להתקיים. אנו צריכים לתת מענה לסוגיות באופן שיהיה ברור ומפורט וניתן ליישום".

בעקבות דבריה של שרת החוץ ציפי לבני, מותחת ביקורת ח"כ לימור לבנת על מדיניות הממשלה. ח"כ לבנת אמרה כי "זו ממשלה שמתוך אינטרסים כל אחד לוקח את המדיניות לכיוון שונה. זה מסוכן ולכן היא צריכה ללכת הביתה כמה שיותר מהר".