הפרה "פליקס 6492" מרפת מעלה גלבוע, תנובת החלב שלה מגיעה למעל 20 אלף ליטרים חלב, צריך להבין מדוע היא הפכה למלכה של כל הפרות בישראל לדורותיהן, שאך מעטות יש כמוה בעולם בהישג זה. "פליקס" נולדה בחודש נובמבר 1990 ברפת מעלה גלבוע בת לפר סו ולפרה פצפונת ולמרות שמאחוריה 13 המלטות, היא נראית מצוין, ונראית בריאה ורגועה.

לני קפלן, מרכז רפת מעלה גלבוע סיפר: "פליקס היא מלכה אמיתית, יש לה הופעה אצילית ומקרינה סמכותיות. הפרות האחרות נותנות לה כבוד ומאפשרות לה להיכנס ראשונה לחליבה, לגשת לאוכל בחופשיות. נראה שהן מעריכות את היכולות יוצאות הדופן שלה ואולי רוצות להידמות לה. לרגל הזכייה בתואר ניסינו לצ'פר אותה במנה מיוחדת אבל היא סירבה. לשמחתנו, היא במצב בריאותי מצוין ואולי זה בזכות מזג האוויר המעולה שיש בגלבוע, הצוות וגם עזרה משמים".

ברפת מעלה גלבוע חולבים 2.9 מיליון ליטר ויש בה 220 פרות. החלב מועבר למחלבת ירושלים כחלב בהכשר בד"צ.

רפת מעלה גלבוע נחשבת לאחת הרפתות הרווחיות באזור "אני מאמין שסוד ההצלחה טמון בתפיסת העולם שלנו לדאגה פרטנית לפרה, הזקוקה לתשומת לב מרבית, ובחוסן הצוות והאנשים שמשלימים האחד את השני, התוצאות באות מאליהן והן הפרי שנקטף מהעבודה הקשה של טיפוח הגורם האנושי בענף", אומר לני קפלן.



עדר הפרות המניב ביותר שייך למשק הבונים בחוף הכרמל, הגורף את התואר העדר המניב זו שנה שלישית ברציפות. התנובה הממוצעת לפרה בעדר בשנת 2007 שווה ל-13,350 ליטר חלב.



הרפת הגדולה ביותר בישראל נמצאת בשותפות הקיבוצים יפעת, מרחביה ומגידו בעמק יזרעאל, השנה הצטרפו לרפת עוד 30 פרות וכעת מונה הרפת 955 פרות.



יעקב בכר, מנכ"ל התאחדות מגדלי הבקר בישראל אומר, כי הפרה הישראלית נחשבת לשיאנית העולם בייצור חלב שומן וחלבון חלב, וכי ייצור החלב בישראל עומד על 11,500 ליטר בממוצע לפרה. הפרה הישראלית עברה אף את הפרה ההולנדית והאמריקאית (ייצור החלב בארה"ב עומד על כ-9,000 ליטר לפרה בשנה ובאירופה המערבית על 7,500 ליטר לפרה לשנה).

פרת החלב ההולנדית, המפורסמת בכל העולם, מייצרת פחות מ-90% מרכיבי חלב אלה בתנובתה השנתית בהשוואה לפרה הישראלית, זאת למרות העובדה שהיא מניבה בתנאי אקלים וסביבה נוחים יותר.



יעקב בכר אומר כי העלייה המתמשכת בכמות החלב בישראל נובעת ממאמץ של מו"פ (מחקר ופיתוח) מידע גנטי ומאמץ בשיפור הזנת הפרות, הדרכת הרפתנים והשקעה גדולה בממשק של מבני הפרות ותנאי מחייתן.

תכולת החלבון והשומן בחלב מהווה את אחד המדדים המשפיעים על איכות החלב, טעימותו ויעילות הייצור שלו. בכר אומר כי בהשוואה לתכולת החלב בתחילת שנות ה-90', עלתה איכותו בליטר חלב המיוצר כיום כאשר ישנם כ-10% יותר חלבון וכ-20% יותר שומן חלב- הישג בקנה מידה בינלאומי. זאת, תוך המשך עלייה מתמדת בתנובה השנתית של הפרה הישראלית, וכן עלייה מתמדת במדדים המעידים על בריאות הפרה ומשפיעים על רמת איכות החלב.

בכר מציין, כי עדר החלב הישראלי מונה כיום כ-120,000 פרות (תוספת של 20 אלף פרות משנת 2006) אשר תייצרנה בשנת 2008 כ-1,250 מיליון ליטר חלב (עלייה של 5.3% בייצור החלב ביחס לשנה שעברה).



אוכלוסיית ישראל מונה 7 מיליון תושבים, הצורכים קרוב ל-170 ליטר לנפש מוצרי חלב (מגולם) בשנה. לצורך השוואה, בארה"ב 250 ליטר לנפש, בשוודיה 300 ליטר לנפש, בהולנד 250 ליטר לנפש, באיטליה 263 ליטר לנפש.