העובדים במשרדי מחלקת הכספים שבמד"א מורגלים לטפל בבקשות בנושאים הנוגעים לתשלומים למד"א, אולם הבוקר התקבלה בקשה מוזרה במיוחד שהעלתה חיוך רחב על פניהם של העובדים. הבקשה הייתה לקבל החזר רטרואקטיבי בסך לירה אחת בגין לידה באמבולנס מד"א משנת 1952.

העובדים לא ידעו האם להתייחס לבקשה ברצינות או פשוט להתעלם ממנה ולהתייחס אליה בהומור. אבל הסקרנות גברה עליהם ובברור קצר שערכו, הסתבר להם כי מדובר במתנדב מד"א ותיק מאזור ירושלים יוסי בן שחר, שחמד לו לצון ורצה לבדח אותם, ואכן הצליח.

בן שחר מתנדב מד"א וראש צוות העיר העתיקה נולד באמבולנס לפני 56 שנה. כנראה כבר אז נדבק באמבולנס ב"חיידק מד"א" והוא מתנדב במד"א מזה כ-30 שנה. בן שחר נשוי ואב ל-11 ילדים. למשפחת בן שחר אילן יוחסין מכובד במד"א. ארבעה מילדיו נדבקו כמו אביהם גם בחיידק - מנחם, תושב פני קדם, עובד במד"א ירושלים בבנק הדם, שמעון ורפאל מתנדבים במד"א בקדומים ואפרים מאלון מורה גם בצוות מד"א בישוב.

במד"א אומרים כי כל ילד בעיר העתיקה, מכיר בן שחר, על זקנו הלבן וצוותו, מנתר ומקפץ עם הטרקטורון הייעודי לסמטאות, על גרמי מדרגות תלולים ואין סופיים בדרך לחולה או עם פצוע בדרך לחבירה עם אמבולנס. לפני כחודש סיים בן שחר בשנית קורס נהגי אמבולנס, ולא מפני שהוא נדרש לכך, בן שחר החליט מיוזמתו שאחרי 30 שנה, הגיע הזמן להתעדכן מחדש בנהיגה באמבולנס, קם ונירשם כאחד החניכים לקורס, ישב, למד, שאל ובעיקר הקשיב וסיים בין הראשונים את הקורס.