ועדת החוקה אישרה היום (ג') את הארכתה של הוראת שעה המסמיכה את יחידות התביעה של המשטרה לסגור תיקים ולהגיש כתבי אישום בעבירות מסוג פשע המנויות בתוספת לחוק סדר הדין הפלילי.

הוראת השעה הוארכה בחצי שנה עד ל-1.12.2008. אז תשוב הוועדה ותתכנס כדי להחליט על המשך תוקפה של הוראת השעה. בין היתר לאור עמדתו של פרקליט המדינה הנכנס, משה לדור, שאמור עד אז לגבש את תפיסת עולמו בסוגיית חלוקת הסמכויות בין הפרקליטות ליחידות התביעה.

יו"ר ועדת החוקה, ח"כ פרופ' מנחם בן-ששון, התנגד לבקשת משרד המשפטים והמשטרה להחיל את הוראת השעה רטרואקטיבית, כך שתהיה תקפה לגבי עשרת הימים שחלפו מאז פקיעת הוראת השעה.

בן-ששון ביקש מהמשטרה תשובה תוך שבועיים לשאלה האם ניתן להורות לאגף החקירות במשטרה להימנע ממתן הוראות ליחידות התביעה בסוגיות של הגשת כתבי אישום. בקשה זו נבעה מעדות שנמסרה בביקורו של יו"ר הוועדה באחת מיחידות התביעה, ולפיה אגף החקירות אשר ממונה על יחידות התביעה מתערב בשיקול הדעת המקצועי של התובעים המשטרתיים.

יו"ר הוועדה ביקש מנציגי הפרליטות שנכחו בדיון להשיב תוך שבועיים לבקשתו לחדול מהנוהג שהתפתח בשנים האחרונות, ולפיו הפרליטות מחליטה על הגשת כתבי אישום בעבירות מסוג פשע שאינן מנויות בתוספת ונמצאות בסמכות בית משפט השלום, אך מי שבפועל מנהלים את התיק בבית המשפט הם התובעים המשטרתיים.

בן-ששון אף אמר כי אם הפרליטות תסרב לבקשתו הוא ישקול הגשת הצעת חוק פרטית שתסדיר את הנושא.