במכתב חריף פנה נחמן זולדן, אביו של עידו זולדן הי"ד שנרצח בירי מחבלים ממארב, לשר הביטחון אהוד ברק בבקשה שלא לבצע מחוות נוספות לפלשתינים בדמות הסרת מחסומים. ביומן ערוץ 7 שוחח נחמן זולדן על מכתבו בו קבע בפני השר ברק כי החלטתו אינה אלא רולטה והימור בחיי התושבים.



בדבריו הזכיר כי לפני 7 חודשים נרצח בנו עידו כאשר תקופה קצרה מאוד קודם לכן הוסרו מחסומים "כי קונדוליסה הייתה צריכה להגיע. אנחנו שילמנו את המחיר. אנחנו המשפחה ואנחנו עם ישראל. כעת אנחנו חוזרים על האופן הזו".



"אנחנו עושים מעשים שאיש לא מבין אותם ואת המחיר אנחנו משלמים", אומר זולדן המקווה "שאולי המכתב הזה יגיע ויפעל. אולי אדם אחד יינצל"



לשאלת המראיין, יגאל שוק, לאילו תגובות הוא זוכה מאז שיגור המכתב לשר הביטחון, אומר זולדן כי התגובות "לא נחרצות ולא מספקות". היחס היחיד אותו קיבל היה מסגן שר הביטחון למכתב קודם ששיגר אליו, אולם גם זאת בנוסח לאקוני של 'קיבלנו את מכתבך וניקח את תוכנו לתשומת הלב'.



בדבריו מביע זולדן כמעט נימת ייאוש מהנהגת המדינה. "עשינו כבר הכול, אבל אצלם יש כיסאות שמחזיקים אותם. עם ישראל לא מדאיג אותם. כל השיקולים הם של שרידות ולא טובת העם. זו סוגיה של שוחד", הוא קובע.



ובאשר לסוגיית שחרור המחבלים העומדת על הפרק, סבור זולדן כי גם הנהגת משרד הביטחון חושבת כמותו, אך מניעים זרים מונעים מהם להביע את דעתם. "אני משוכנע שעמדתם כעמדתי וגם הם יודעים שאסור לשחרר אבל הם עוסקים רק בשרידות".



לשאלת המראיין אודות שינוי במצב הביטחוני בשומרון לאחר רצח הבן עידו אומר נחמן זולדן כי למעט מח"ט שהוא מבקש שלא להזכיר את שמו, לא ניכרת פעילות ראויה ומתבקשת בשטח. לעומת זאת המח"ט המדובר "עובד באופן רציני". עם זאת הוא מציין כי גם פעילותו זו של המח"ט מתבצעת "במסגרת המגבלות שנותנים לו", ובמסגרת זו "הוא עושה הכול למען עם ישראל".