ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה היום את חוק החינוך התעבורתי, שקובע בין השאר כי תעודת בגרות תנתן רק לאחר הצלחה בלימודי זהירות בדרכים. בחודש יוני 2007 הגישו חברי הכנסת גלעד ארדן ורונית תירוש את הצעת חוק לימודי בטיחות בדרכים בבתי ספר, התשס"ז-2007.



בהצעת החוק נאמר כי כחלק מהמאבק המערכתי הכולל בתאונות הדרכים ובכדי להקטין את מספר הנפגעים בתאונות דרכים מדי שנה, יש הכרח לחנך את משתמשי הכביש והדרך כבר מגיל צעיר בנושא הזהירות בדרכים. כיום ישנם בתי ספר יסודיים ואפילו גני ילדים אשר באופן עצמאי, ללא כל דרישה או מחויבות מעניקים לתלמידיהם שיעורים לחינוך וערכים של זהירות בדרכים. בנוסף צוין בהצעה כי במהלך הכנת חוק הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים התחייבה שרת החינוך בפני הוועדה שבחינה בנושא בטיחות בדרכים תהפוך לתנאי לקבלת תעודת בגרות.



על פי הצעת חוק זו יחויבו תלמידי כיתות י"א וי"ב לעבור בבתי הספר שיעורי זהירות בדרכים לפי תכנית שתקבע, ולעמוד בתנאי התכנית בכדי לקבל תעודת בגרות. תוכן השיעורים ייבנה במשותף על ידי משרד החינוך והרשות הלאומית לבטיחות בדרכים.



בדו"ח המסכם של תת הועדה לחינוך והכשרה מפורטות למעלה מ-20 המלצות, ביניהן: קיום לימודי חינוך תעבורתי בכל שנות הלימודים בביה"ס, שילוב תחום זה כמרכיב חובה בתעודת הבגרות, פיתוח מערך בקרה, הערכה ומדידה להערכת החינוך התעבורתי ועוד. בסוף כתה י' יתקיים מבחן עיוני ארצי בתורת הנהיגה והבטיחות בדרכים. הצלחה במבחן תהיה תנאי הכרחי לקבלת תעודת בגרות ותנאי ללימוד נהיגה מעשי מכל סוג שהוא.



שמואל אבואב, מנכ"ל אור ירוק, בירך על אישורה של ועדת השרים היום את חוק החינוך התעבורתי ואמר: "בשנת 1993 הממשלה קיבלה החלטה שצריך ללמד לבטיחות בדרכים ולצערי זה לא יושם, כעת בכוונתנו לעקוב אחר החוק עד שתכנית הלימוד תיושם מכיוון שמדובר בהצלת חיי אדם, ונסייע לחוק לעבור חקיקה בכנסת. מבדיקות שערכנו בעולם עולה תמונת מצב שהתכנית היא מצילת חיי אדם, ומתקיימת בהצלחה בהולנד, אנגליה צרפת, ספרד, סקנדינביה ואוסטרליה כי מחנכת את הילדים כבר מגיל צעיר לזהירות בדרכים. אנחנו בטוחים שיישום תכנית זה יביא לירידה במספר הנפגעים בקרב הילדים, הנוער והנהגים הצעירים".