הצעת החוק הפרטית להקמת רשות כיבוי ארצית תמתין לנוסח ממשלתי ותאוחד עימו, כך הוחלט היום (ד') בוועדת הפנים והגנת הסביבה, בעקבות החלטת הממשלה מה-11 במאי בדבר הקמת רשות ארצית לכבאות והצלה. עם זאת, קבע יו"ר וועדת הפנים, ח"כ אופיר פינס, כי לקראת סוף המושב, במידה ופיזור הכנסת יקודם, הועדה תעלה את הצעת החוק של ח"ע אזולאי כדי להבטיח את הקמתה של רשות כבאות ארצית גם בממשלה הבאה.

יו"ר הוועדה, ח"כ פינס, אמר בדיון כי המבנה המקומי של שירותי הכבאות כיום הוא לא נכון, "הוא עולה בחיי אדם ומחייב עריכת שינויים מרחיקי לכת. משרד האוצר נתן אור ירוק לקידום הקמת רשות כבאות ארצית וזהו שינוי גדול. אני משבח את הממשלה ומקווה שנעלה על דרך המלך לטובת הציבור בישראל".

נציב הכבאות, רב טפסר שמעון רומח, אמר כי אם לא תהיה רפורמה במבנה הארגוני, שירותי הכבאות יקרסו "ואנו קרובים לכך יותר מאי פעם. המצב הולך ומחמיר, גיל הציוד הולך ועולה ורבות מהמכוניות מבוגרות יותר אפילו מהכבאים הוותיקים", אמר.



רומח ציין כי בגל השריפות הגדול שראינו בימים האחרונים לא ידענו לאן לשלוח קודם את כוחות הכיבוי. 30% מצי רכבי הכיבוי שבק בדרך למקום השריפות, או שנעצר לפני הגעתו למקום או בזמן הכיבוי. בפעם הראשונה יש יוזמה ממשלתית לרפורמה והסכמה גורפת לשינוי המבני. בעוד כחודש נגיש לממשלה הצעה למבנה ארגוני חדש ולאחר מכן יוגש תזכיר חוק לכנסת".



רשף חזיזה ויקטור, נציג ארגון הכבאים, אמר בדיון כי השינוי הוא בריא ומבורך והכבאים לא מתנגדים לו, אבל ישנו פחד בקרב הכבאים מפני שינוי קיצוני ועריפת ראשים. "הכבאים נמצאים בחוסר וודאות מוחלט לגבי השכר, הפנסיה, הציוד והרכבים, וזה חייב להשתנות".



נציב הכבאות העיר בדיון כי עדיין ישנה מחלוקת עם ההסתדרות, אך ישנה הסכמה לפנות להידברות וכבר בשבוע הבא תתקיים פגישה בנוגע לתנאי העבודה.



ח"כ פינס העיר כי "הלנת השכר העקבית ממנה סובלים הכבאים היא בלתי נסבלת ומשפיעה קשות על תפקודם, יכולותיהם ועל המורל". ח"כ דוד אזולאי, יוזם הצעת החוק אמר כי "אין לנו עניין לפגוע בעובדים. אם שירותי הכבאות יהפכו לממלכתיים המשכורות ישולמו בזמן ורכישת הציוד תעבוד בצורה חלקה. נוכל להגיד שעשינו מעשה למען הצלת חיים".