בביקורו האחרון של ראש הממשלה, אהוד אולמרט, בארצות הברית שמע מהנשיא האמריקאי דברי ביקורת על קיום המו"מ עם סוריה. כעת הוא שומע דברים דומים במידה מסויימת גם מהאו"ם.



על פי דיווח בעיתון 'הארץ' קובע בכיר האו"ם טרייה לארסן כי המגעים המדיניים עם סוריה, גם אם לא יניבו הסכם בסופם הופכים את סוריה לברת שיח לגיטימית במערב. זאת מבלי שעשתה ולו צעד אחד להוכיח שהיא ראויה לכך.



לארסן כתב במסמך סודי ששוגר לצמרת משרד החוץ בישראל, כי בעקבות המו"מ עם ישראל הפכה סוריה לגיטימית ולמחוזרת גם על ידי מדינות באיחוד האירופי. זאת מבלי שיצאה מציר הרשע ומבלי שהוכיחה שהסירה את ידי הכיבוש שלה מאדמת לבנון. כזכור, סוריה היא החשודה העיקרית במעורבות ברצח חרירי ובחישה במבנה השלטוני בלבנון.



נזכיר כי כאמור, בביקורו בארצות הברית שמע ראש הממשלה אולמרט גם מהנשיא האמריקאי ג'ורג' בוש ביקורת על עצם קיומם של המגעים עם סוריה. בוש הבהיר לאולמרט כי אמנם לא יביע התנגדות לקיומם של המגעים אך הוא אינו מבין את פשרם לנוכח עקשנותה של סוריה שלא לנתק מגע עם איראן או עם החיזבאללה.