שר הבינוי והשיכון, זאב בוים, התייחס בראיון לערוץ 7 בכנס התנועה לאיכות השלטון לרגיעה הצפויה להיפתח מחר החל מהשעה 6:00 בבוקר. לדבריו הוא אינו מאמין לרגיעה, ולאו דווקא בגלל הקסאמים הממשיכים להיירות על ישובי עוטף עזה, אלא בגלל הפגיעה המשמעותית במעמדה של ישראל ברגיעה זו.
לדבריו, ירי הקסאמים נמשך כחלק ממאמצי החמאס לקבוע את הניצחון שלו בשעות הלחימה האחרונות. "זו שיטה מוכרת", הוא אומר.
"אני לא מאמין שזו דרך לנצח טרור. החמאס מרוויח רווח כפול. זו פגיעה בישראל מהבחינה הצבאית. החמאס נמצא במצב קשה ובמצוקה וזה ייתן לו זמן לקחת אוויר ולשדרג את המערך הצבאי שלו ואת תשתיות הטרור שלו. כשתיגמר הרגיעה הזמנית נמצא את עצמנו מול חמאס חזק הרבה יותר, עם תשתיות ונשק מאיים הרבה יותר".
בוים מוסיף ואומר כי יתרון שני לחמאס ברגיעה זו הוא "העניין הפוליטי, המדיני והפסיכולוגי. בעצם קיומו של הסכם, גם אם לא ישיר, אנחנו משדרים לאבו מאזן שדר ברור, ואין פלא שאבו מאזן מחפש כעת אפשרות לחבור חזרה לחמאס לסולחה באמצעות גורם שלישי. זה מסר שאומר שמי שמנצח זה האיסלאם הרדיקאלי".
לשאלה אם הוא מתנגד, השר רמון מתנגד, השר אטיאס מתנגד כמו עוד שרים רבים אחרים כיצד זה הרגיעה מתממשת, אומר בויים כי "הנושא נידון בקבינט ולא בממשלה. אם הייתי חבר בקבינט הייתי משמיע בקול רם את דעתי. ההחלטה מתקבלת בעצה אחת של השרים ובראשם ראש הממשלה ושר הביטחון. לא ירדתי לסוף דעתם. יתכן שיש דברים שנעלמו מעיני".
עם זאת הוא מציין כי גם אם קיימים סיכומים חשאיים ביטחוניים עם מצרים הוא "לא מבין את ההחלטה".
באשר לסוגיית גלעד שליט והעיכוב בהחזרתו אומר בויים כי "נושא גלעד שליט צריך להיות נפרד מנושא הרגיעה כן או לא. עניין שליט צריך לעסוק אך ורק באיך משחררים אותו ובאיזו תמורה. לא יתכן שהיות חייל חטוף בידי החמאס יהפוך אותנו לבני ערובה בידי החמאס. לא נוכל לקשור את ידינו בסוגיה אסטרטגית כמו רצועת עזה".
למרות התנגדותו האישית והעקרונית להסכם עם החמאס מעריך בויים כי "אם הרגיעה אכן תיכנס מחר לתוקף, חיי התושבים בעוטף עזה יהיו קלים יותר. אם אני נכנס לעורם הם אמורים להיות מרוצים. עמדתי לא השתנתה - הדרך הנכונה לתת מענה לתושבי עוטף עזה היא בלחימה בטרור. יש לנו ניסיון בכך. רק לחימה בלתי מתפשרת יום יום תביא לתוצאות. כך זה ביהודה ושומרון. גם שם רוצים לפגוע בנו אבל צה"ל עובד יום יום כמו מכסחת דשא ומוריד להם את הראש. אסור לתת לחמאס לנוח. היה צריך להמשיך בעוצמות שונות".
לשאלת הקפאת הבנייה ביהודה שומרון אומר השר בויים כי אין מדובר בהקפאה מלאה שכן "יש מקומות שאנחנו אומרים לפלשתינאים שבכל הסדר עתידי יישארו בידינו. עמדתנו היא שלא נחזור לקו הירוק. באזורים אלה, כמו אריאל, מעלה אדומים, גוש עציון, גבעת זאב ועוד, אנחנו מאשרים בנייה. העוצמה של הבניה והיקפה מותנה בנסיבות המדיניות באותו פרק זמן. אבל במפורש הבהרנו שנמשיך לבנות גם אם בהיקפים מצומצמים מבעבר".
