בעקבות הדיווחים על התרגול המשותף של חיל האוויר בשמי יוון לקראת אפשרות של תקיפה באיראן, אומר אל"מ במיל. יהואר גל כי הוא אמנם "לא מעודכן בפרטים הספציפיים, אבל בעשור האחרון חיל האוויר מתאמן ומשתף פעולה עם חילות אוויר שונים ברחבי העולם, עד קנדה".
לדבריו "אין בכך משהו חריג ושונה". עם זאת הוא סבור כי ככל הנראה "יש כאן אמירה. כולם רוצים לומר שהתאמנו אבל השאלה היא האם רוצים לומר שאנחנו רוצים שיחשבו שמתאמנים עם היוונים לקראת תקיפה באיראן. אני מקווה שלא. השאלה היא מה רוצים שיחשבו".
באשר לנחיצות האימונים המדוברים אומר גל כי גם אם העבודה עצמה ידועה וטייסי חיל האוויר והנווטים מתרגלים תרחישים שונים מדי יום ומסוגלים לקבל משימות שונות בהתראה קצרה, הרי שלתרגיל גדול בשיתוף פעולה כמו זה שנעשה עם היוונים, יש ערך מוסף. זאת בשל מורכבותו והיקפו.
"בהנחה שאיראן עושה מאמץ לקידום הגרעין שלה, זה מחייב אותנו לאימונים", אומר גל.
לשאלת המראיין, בני טוקר, האם נכון המידע לפיו מאז מסירת סיני למצרים מוגבל חיל האוויר בתרגול טיסות למרחקים ארוכים, אומר גל כי אין לדברים שחר וכי הוא עצמו היה שותף ללא מעט תרגולים בארץ ובחו"ל. דוגמא לתרגול טיסות ארוכות טווח נעשה רבות בטורקיה, מספר גל ומוסיף כי בתרגולים אלה נעשו גם גיחות מבצעיות שבהן כמה וכמה תדלוקים בטיסה אחת.
יצוין כי שוב ושוב מציין גל כי באשר לתרגול המסוים הזה שבוצע ביוון על פי הפרסומים, אין לו כל מידע של ממש.