יונה באומל, אביו של החייל הנעדר זכריה באומל, מאז קרב סולטן יעקב שארע היום לפני 26 שנים, שוחח ביומן הצהרים של ערוץ 7 על תחושותיו בימים אלה של משא ומתן על שחרור החטופים.
לדבריו "זה כבר הרבה שנים שאנחנו פועלים מחוץ לצבא. אני חושב שההישגים שלנו לא מבוטלים. יש לנו סוכנים בסוריה ואנחנו מקבלים דיווחים. מה שמדאיג זה ששנתיים או שלוש אנחנו לא מקבלים דיווחים. עד אז היינו מקבלים דיווחים שהבנים בחיים ומוחזקים בסדר בידי הסורים".
"צה"ל רצה בכל מחיר לסגור את התיק. לחצנו שיוקם בית דין רבני צבאי שיבדוק אם אפשר על פי ההלכה להכריז על זכריה כחלל. האינפורמציה שצה"ל נתן בבית הדין הייתה פשוט גניבת דעת. זה לא היה רלוונטי. הרב הראשי של צה"ל עבד בשיטה מאוד שיטתית ולא בדק אותם. בגלל הבעיה שהאינפורמציה הייתה חסויה אני מנוע מלהיכנס לפרטים. זה היה ממש עגום. זה לא היה לכבודו של צה"ל להגיד חצי אמת שהטעתה את הרבנים".
באומל אומר: לאחר שהוכרז שהמידע שפורסם בבית הדין הרבני הוא חסוי, הוא מנוע מלהיאבק ברשויות, למרות שהיה מעוניין מאוד לעשות כן כדי שכל החומרים יהיו גלויים וחשופים לציבור.
לדבריו התקבלה לידי המשפחה אינפורמציה חצי רשמית, כהגדרתו, ולפיה גורל הבנים מצוי בידי הסורים.
"אני חושב שמה שקורה היום עם סוריה זה רק ספין. ראש הממשלה רוצה להחזיק בכיסאו בכל מחיר וזה אחד האמצעים", הוסיף באומל.