הכנסת קיימה דיון מיוחד בהשתתפות ראש הממשלה שכותרתו: "סוף דרכה של ממשלת ישראל". הדיון כונס על פי דרישתם של 40 ח"כים.
מהומה פרצה במהלך הדיון כאשר ח"כ גדעון סער (ליכוד) קרא לחברי מפלגת העבודה מעל הדוכן 'סמרטוטים'. בעקבות ההתבטאות פרץ ויכוח בין ח"כ סער ליושבת הראש ח"כ דליה איציק, בסיומו דרשה איציק מסער לרדת מהבמה וויכוח קולני התפתח בין יושבת הראש לספסלי הליכוד. יו"ר הכנסת קראה לסער לרדת מהבמה והוא בתגובה אמר לה: "את לא תסתמי לי את הפה".
מאוחר יותר זכה חבר הכנסת סער למגננה דווקא מחברת הכנסת גלאון שציינה כי אמנם היא אינה תמימת דעים בדרך כלל עם סער, אך לא יתכן מצב בו יו"ר הכנסת תסתום את פיותיהם של מי שאומר אמירות שאינן לרוחה ותוקפות את השלטון. "יו"ר הכנסת צריכה להגן על חברי הכנסת גם אם נאמרים דברים המנוגדים לשלטון", אמרה גלאון.
מסיעת הליכוד נמסר כי "התנהגות והחלטות יושבת ראש הכנסת בזמן נאומו של יו"ר סיעת הליכוד, ח"כ גדעון סער, מהווים מהלך פוליטי מכוער של סתימת פיות, סטייה חמורה מהגישה הממלכתית שאמורה לאפיין התנהלות יו"ר כנסת בניהול ישיבותיה והפרה ברורה של כללי המשחק הפרלמנטרים".
ח"כ אופיר פינס (עבודה) אמר במהלך הדיון כי הממשלה הגיע לסוף דרכה אך ההסכם של אמש עושה לה הנשמה מלאכותית.
לגבי החטופים אמר פינס: "ההתנהלות בה ביקשו מהרב הצבאי הראשי לקבוע קביעות לגבי החיילים חטופים אלדד רגב ואודי גולדווסר, ההתנהלות הזו צמררה אותי".
ח"כ פינס פנה לראש האופוזיציה בנימין נתניהו ואמר, "אני לא חושב שלליכוד יש מה להציע לעם ישראל, הליכוד נבנה אך ורק מזה שאנו חוששים להציב אלטרנטיבה ראוייה עם דרך ותפיסת עולם. כשמפלגות לא מוכנות לשלם מחירים על העמדות שלהם ראש האופוזיציה מרויח מההפקר".
ח"כ אורי אריאל (איחוד לאומי-מפד"ל) פנה בדיון לראש הממשלה ואמר לו, "לאן הבאת את עם ישראל? מפלס המיאוס והשחיתות הגיע למקומות שלא היו מעולם, למחוזות שלא העלינו על דעתינו. יש אמרה '...אין מדרגה שאין נמוכה ממנה' ואתה טורח פעם אחר פעם להוכיח את האמרה הזו. אתה לא לבד אתה יחד עם אהוד ברק ושרי ממשלתך".
עוד אמר ח"כ אריאל, "ראיתי את ראש ממשלת ישראל מוחא כפים כאשר נשיא צרפת מדבר על לחלק את ארץ ישראל ולחלק את ירושלים, ראש המשלה שלי בהתלהבות רוצה את העניין ולא תוך כדי אונס ואין ברירה".
עוד אמר ח"כ אריאל לאולמרט, "לימדת אותנו שאפשר לחתום עם החמאס, חידוש מרענן איך להיכנע לטרור. עם הצביעות הזו אנו לא רואים שאפשר להמשיך עם הממשלה הזו. אני משוכנע סמוך ובטוח שהיא לא תמשיך זו השרדות של עוד שבוע ועוד שבוע. אין לה זכות קיום בשום צורה שהיא. לא בגלל הבדלי הדעות אלא בגלל השחיתות הבלתי נסבלת בכל נושא ובכל עניין".
חברת הכנסת זהבה גלאון תקפה את ראש הממשלה ואת המצב בו לדבריה מדינה שלמה מוצאת את עצמה בת ערובה בידי אדם החשוד בפלילים, מצב בו לא ניתן לדעת אם מהלכיו ענייניים או שמא מדובר בספין בלבד.
ראש הממשלה, אהוד אולמרט, פנה בנאומו במליאת הכנסת לאופוזיציה ואמר: "לכל משא ומתן לשלום אתם מתנגדים כי אתם לא רוצים שלום".
אולמרט התייחס לשלושת החיילים החטופים גלעד שליט, אהוד גולדווסר ואלדד רגב ואמר: "השלושה הם בניה של הארץ הזאת והם יצאו בשליחות ונחטפו במהלך שליחותם. אתמול נפגשתי עם נשיא מצרים במטרה לקדם את שחרורו של שליט. סיכמנו כי קידום המשא ומתן לשחרורו יעמוד בראש סדר העדיפויות ומצרים תהווה גורם מרכזי במו"מ".
"באשר לאלדד ולאודי החלטתי להביא את ההסכם לאישור הממשלה ביום ראשון הקרוב", הוסיף אולמרט.
ח"כ צבי הנדל (איחוד לאומי-מפד"ל) הוצא מהאולם לאחר שקרא קריאות לעבר ראש הממשלה.
ראש האופוזיציה, ח"כ בנימין נתניהו, אמר לשרי הממשלה לאחר נאומו של ראש הממשלה: "הפוליטיקה אצלכם קודמת לענייני הביטחון". נתניהו ציטט את ברק שאמר בזמנו: "רה"מ לא יכול לנהל מדינה תוך כדי חקירותיו" והוסיף: "ברק אינו היחיד שקרא לאולמרט להתפטר. גם ציפי לבני אמרה זאת. אני לא מכיר שום ממשלה ששרים קוראים לרה"מ להיפטר ועדין נשארים שרים".
"הממשלה מעדיפה את ההישרדות על פני טובת המדינה. החיזבאללה מתחזק, בממשלה אין דאגה אמיתית לתושבי הדרום. סכר האמון נפרץ והשיטפון מציף כל פינה במדינה", הוסיף ח"כ נתניהו, "העם יודע: זו ממשלה שההתנהגות של בכיריה פוגעת בנורמות דמוקרטיות שהיו נהוגות כאן במשך שנים. זו ממשלה שאיננה מושלת. זו ממשלה של כישלון".
נתניהו פנה לאולמרט ואמר: "נכשלת במלחמת ללבנון, אתה מסכן את ירושלים ואת רמת הגולן". לשרי הממשלה אמר נתניהו "איכפת לכם מדבר אחד – איך לשמור על הכיסאות שלכם".
"הכנסת והממשלה מיצו את עצמם, הדבר היחיד שיכול להחזיר את האמון לעם הוא בחירות. העם מייחל לממשלה שתחזיר את האמון. האמת והאמונה שליוותה את העם הזה תנצח", סיים ח"כ נתניהו.
לאחר נאומו של נתניהו הצביעה הכנסת על הצהרת ראש הממשלה כאשר 44 הצביעו בעד, 33 נגד ו-6 נמנעו. נציין כי חברי הכנסת אלקין, יתום, פינס וסולודקין מהקואליציה הצביעו נגד הודעת ראש הממשלה.