עונת קטיף האגסים נפתחה באזור הגליל והגולן. השנה צפוי יבול האגסים להגיע לכ- 22 אלף טון!כ- 30% פחות מן השנה שעברה.



עמוס לוין מנכ"ל גליל קירור אומר כי מאחר ויבול האגס נמוך השנה יתקיים יבוא נמוך יחסית של אגסים, זאת על פי הסכמי גאאט המייבאים בכל שנה כ- 2,000 טון (הגרלת מכסות) מארה"ב ואירופה. כמות יבול האגס הישראלי אינה גבוהה ומיועדת לשוק המקומי בלבד ואין יצוא של אגסים.

לוין אומר עוד כי שיווק האגסים לצרכן מתחיל מראשית עונת הקטיף בחודש יולי, חלקו של הפרי מאוסם בקירור וישווק לרשתות השיווק והשווקים עד ליוני 2009.

"השיווק של האגסים והתפוחים מתאפשר לאורך השנה, בסיוע שיטות קירור וטכנולוגיה מתקדמות המאפשרות את שיווק הפרי באיכות גבוהה עד עשרה חודשים מיום הקטיף" אומר עמוס לוין.

לוין מציין כי למרות מיעוט הפרי ביחס לשנים קודמות והמחסור החמור במים לחקלאות, האגסים השנה יהיו בגודל בינוני ואיכותיים: פרי חלק, יפה וגדול. שני הזנים העיקריים בענף האגסים: ספדונה- זן שפותח בספרד, ירקרק, מצטיין בעסיסיות וחמאתיות ומוביל בשוק הישראלי, הזן השני- קוסצ'יה- מוצאו באיטליה, זן צהוב, בעל צורה מאורכת ומתוק. זן שלישי פחות נפוץ ויוצא בתחילת הקיץ- ג'נטיל.

בית הקירור המשוכלל – גליל קירור מקפיד על שימור הפירות, בכללם האגסים בתנאי הקירור והאחסון הטובים והמשוכללים ביותר תחת בקרה צמודה ביותר, כך שהפרי הנשמר באווירה מבוקרת משווק טרי ורענן על כל ערכיו התזונתיים גם ביום שיווקו, עד 10 חודשים לאחר הקטיף!

לוין מציין עוד כי האגס עשיר באשלגן שנחשב במחקרים האחרונים בעולם כמרכיב חשוב בהשפעה מיטיבה על יתר לחץ דם. כמו כן אגס בינוני השוקל כ-150 גר' מכיל 90 קלוריות ו-2 גר' סיבים תזונתיים (כמו בפרוסת לחם מלא) ובעיקר סיבים מסיסים המגבירים את תחושת השובע. הוא מכיל גם מגנזיום, ויטמין C, ויטמין A וחומצה פולית.



גליל קירור של קונצרן החברה לפיתוח הגליל (בבעלות 33 קיבוצים וישובים בגליל העליון וצפון רמת הגולן) מסכם את שנת 2007 עם מחזור של 19.5 מיליון ₪. בנוסף הסתיים פרוייקט שדרוג תשתיות, מערכות מחשוב בקירור העמוק המאפשר רישום מיקומי במדויק של משטחי הפרי ע"י העובדים בתוך מערך הקירור ישירות אל מערך המחשוב הראשי. התוכנה ממזערת את הסיכוי לטעויות. קירור גליל משתרע על שטח של 36 דונם ובו- 80 חדרי אוויר מבוקר לאחסון של מעל 24 אלף טון פרי, עשרה חדרי קירור רגיל בהם יכולת אחסון של מעל 10,000 טון פרי וחמישה חדרי קירור עמוק בטמפרטורה של מינוס 18 מעלות צלסיוס, גם בהם יכולת אחסון של מעל 10,000 טון פרי.