הנהגת הרשות הפלסטינית הפכה את סמיר קונטאר לסמל לכלל האסירים הפלסטינים. מחד, מהווה קונטאר סמל לגבורת העבר במאבק הפלסטיני "לשחרור פלסטין", ומאידך, סמל לכלל האסירים עם דם על הידיים, העתידים להשתחרר, כך מוסרים איתמר מרכוס ויערה פירון ממבט לתקשורת פלסטינית, מכון העוקב אחר שידורי הרש"פ.



לאחרונה התבטאו בהנהגת הרשות הפלסטינית סביב סוגיית קונטאר וכינו אותו "סמיר קונטאר, הלוחם מלבנון", "הלוחם הגיבור, סמיר קונטר", "העם הפלסטיני וההנהגה הפלסטינית עומדים מאחוריכם", "הינכם חלק בלתי נפרד מפעולת השחרור הכולל של המולדת שלנו", "הסבלנות שלכם והגבורה שלכם הם שיעור עבורנו".



קונטאר, המחבל הלבנוני המרצה כיום ארבעה מאסרי עולם בהיותו אחראי למותם של שלושת בני משפחת הרן ושני שוטרים ישראלים בנהריה (1979), מועמד לשחרור בעסקת השבויים הקרובה עם חיזבאללה לשחרור החיילים החטופים רגב וגולדווסר.



לפני שלושה חודשים שלח קונטאר, מכתב למנהיג חיזבאללה, חסן נסראללה, בו הוא מהלל את רב המחבלים עימאד מורנייה שחוסל, משבח את מבצע חטיפת החיילים-רגב וגולדווסר, מפאר את 'השהאדה' (מוות למען אללה), ונשבע להמשיך את דרכו בטרור:



"הבטחתי ושבועתי, שמקומי לא יהיה אלא בחזית [הלחימה]... ושאמשיך את הדרך עד הניצחון המלא.. ולכל לוחמי הג'יהאד -ברכות והבטחת נאמנות מחודשת..".