חבר הכנסת סילבן שלום שהצעת פיזור הכנסת שלו סוכלה עוד בטרם הועלתה להצבעה בכנסת בעקבות הסכם ברק-אולמרט, סיפר על אכזבתו ממהלכי ברק ביומן ערוץ 7.

לדבריו "זה היה לכאורה יומרני מצידנו ואפילו חצוף להאמין שנצליח לפזר את הכנסת. אנחנו רק 12 חברי כנסת. צריך לאסוף עוד 48...", הוא אומר, אך טוען שלנוכח ניסיון העבר יו"ר העבודה ברק נקט בדרך בה נקט כבר בעבר. "ברק שהחל כדוברמן מאיים התגלה כפודל שמכשכש בזנב לפני אדונו אולמרט".

"קשה לוותר על תפקיד שר ובעיקר שר ביטחון", אומר שלום ורומז לחוסר הענייניות שבהסכם עליו חתם ברק. לדבריו מפלגת העבודה אינה מסוגלת להתנתק מהשלטון. הוא נזכר בשנים עברו ומציין כי לטעמו פרס לא הודח מכהונתו כיו"ר המפלגה למרות הפסדיו החוזרים ונשנים כיוון שהפנים שהעיקר הוא השלטון וידע למקם את חברי סיעתו סביב שולחן הממשלה. כך, לטעמו של שלום, זכה פרס לחיבוק במקום להדחה.

"כעת יש לנו חצי שנה עם אולמרט כשהוא תחת חקירות וצריך לנהל את המדינה", אומר ומזהיר שלום. עם זאת עידוד מקבל שלום דווקא מהרחוב. לדבריו אנשים ניגשים אליו ברחוב, מחזקים את ידיו "ואומרים שבסוף זה יקרה ויעבור. גם אם יתמהמה בו יבוא".



לדברי שלום לאירועי הימים האחרונים תהיינה השלכות גם לעתיד הקשרים הפוליטיים עם אהוד ברק. לדבריו בעתיד לא יפעל לשיתוף פעולה דומה עם ברק והעבודה. "הוא כבר הונה אותי. הוא עצמו אומר שאי אפשר למשול כך ובסוף נוהג כך. זו הונאה חמורה".



עם זאת הוא אינו שולל אפשרות לחבירה בין העבודה לליכוד לממשלה משותפת, אך קובע כי עוד חזון למועד וכי המציאות הפוליטית וקווי העקרונות של הממשלה הבאה הם שיקבעו אם ניתן יהיה לפעול יחדיו.

בעתיד הקרוב צופה שלום מוקשים פוליטיים לא מעטים. "כשאולמרט אמר שיתמודד בעתיד זה סותר את מה שהנגבי אמר לעבודה שאולמרט לא יתמודד. צפויות הפתעות", הוא מעריך.



לעומת ביקורתו הנוקבת כלפי מפלגת העבודה והעומד בראשה, כלפי יו"ר ש"ס מלא שלום רק שבחים. "אלי ישי שמר על אמינותו והיה מחויב לפיזור הכנסת. הוא הוכיח אמינות גם בעבר כשהפלנו את ממשלת ברק וגם במינוי קצב לנשיא. כשאלי ישי אמר כן זה היה כן".