(הוידאו באדיבות ערוץ הכנסת)
בפתח ישיבתה השבועית של סיעת העבודה אמר יו"ר המפלגה, שר הביטחון אהוד ברק, כי ההכרעה שהתקבלה אתמול בממשלה לאישור עסקת החטופים עם החיזבאללה, התקבלה מתוך העיקרון של המחויבות להשבת חיילים שיצאו לקרב לביתם.
את עקרון זה, אומר ברק, הוא מכיר ורואה כעקרון מנחה עוד מימיו כאיש צבא שהוביל חיילים רבים לשדות הקרב. הוא ציין את ניסיונה הביטחוני של סיעת עבודה בהיותה מורכבת מבכירי מערכת הביטחון לשעבר.
בדבריו התייחס ברק גם לעסקה הנרקמת בימים אלה מול החמאס לשחרור גלעד שליט. לדבריו עקרון מחויבות זה הוא שמוביל את הממשלה גם בעסקה זו עד להבאתו של גלעד הביתה.
עוד אמר ברק כי הסכם הרגיעה שנחתם מול החמאס היה כמעט הכרחי כדי לקיים את המשא ומתן לשחרורו של גלעד שליט. לדבריו ללא רגיעה זו קשה היה להגיע למו"מ זה. "הרגיעה היא זו משאפשרת לקדם את המ"מ", קובע ברק.
