ארגון בני ברית העולמי מברך על החלטתו של בית המשפט לערעורים בצרפת מיום 21 במאי לזכות את מבקר התקשורת פיליפ קרסנטי – מאשמת הוצאת דיבה בפרשת מוחמד אל-דורה.



ההחלטה התקבלה בסוף חודש יוני במהלך ישיבת חבר הנגידים של הארגון שהתקיימה באוטווה, בירת קנדה, בסוף חודש יוני בהשתתפותו של ראש ממשלת קנדה סטפן הרפר.



בהחלטתו, ביקש ארגון בני ברית להודות לחוקרים, מבקרי תקשורת עיתונאים, אקדמאים והוגי דעות אשר פעלו נגד "המניפולציה הבוטה, הסילוף וההטעיה שבאו לידי ביטוי בפרשת אל-דורה".



חבר הנגידים של ארגון בני ברית העולמי קרא לעריכת תחקיר בינלאומי בלתי תלוי של הפרשה "לאור הקריסה התקשורתית הגלומה בפרשת אל-דורה יש לעשות כל מאמץ ליזום תחקיר בינלאומי בפרשת אל-דורה כדי לתקן את המעוות ולנקות את מדינת ישראל מאשמת רצח של ילדים בכוונה תחילה ורצח עם שהפלסטינאים ממשכים להפיץ – אשמה שהטרוריסטים הפלסטינאים באמת אשמים בה".



בני ברית העולמי - הנציג הגלובלי של הקהילה היהודית – הוא ארגון היהודי הוותיק והמוכר בעולם העוסק בנושאים הומניטרים, זכויות אדם וסינגור. מאז הקמתו ב- 1843 פועל ארגון בני ברית כדי לקדם אחדות יהודית, ביטחון, המשכיות וסובלנות. המרכז העולמי של בני ברית – שנוסד ב- 1980 – משמש כנציגות הרשמית והקבועה של ארגון בני ברית העולמי בירושלים והזרוע המדינית שלו במדינת ישראל.