שופט בית משפט השלום בירושלים, יחזקאל ברקלי, דן היום (ד') בכתב האישום הפלילי שהוגש ע"י המחלקה לחקירות שוטרים נגד קצין המשטרה דוד אטייה ממרחב יפתח בתל אביב, בגין תקיפת מפגין בעמונה. אטייה, תושב פתח תקוה, מואשם כי במהלך הפינוי בעמונה נגח באמצעות קסדתו בראשו של הנער דוד לדווין, וזאת ללא כל התגרות מצדו של הנער ומבלי שהנער תקף אותו.
על דוכן העדים עמדו היום השניים: הנער שהותקף – דוד לדווין – שאתמול פשט את מדיו לאחר תקופה של שירות צבאי בדרום הארץ, והשוטר התוקף עצמו. באולם בית המשפט הוקרן הסרט המתעד את התקיפה.
בראיון ראשון לערוץ 7 אמר דוד לדווין כי השוטר מהתל בבית המשפט בטענות כי אינו זוכר את המקרה, "השוטר אטייה מנסה להפריך את הטענה כי נגח בי בחוזקה. זו סייעתא דישמיא שלא נפצעתי, ממש ניסי ניסים. הייתה שם נגיחה קשה מאוד".
פרקליטו של השוטר הנוגח דוד אטייה, אמר בתום הדיון כי המשפט שמתנהל נגד מרשו אינו מוצדק, "צריך לזכור שהתנהל אירוע אלימות משעה 10 בבוקר עד 5 בערב והשוטר לא יכול לזכור את אותן מאות פעולות שביצע. כתב האישום הזה מלכתחילה לא היה צריך להיות מוגש ואנו מקווים שהנאשמים יזוכו".
יו"ר זכויות האדם ביש"ע, אורית סטרוק, אמרה בתום הדיון כי היא מקווה שאכן השוטר יואשם כדי שאלימות השוטרים לא תחזור שוב בהפגנות אחרות, "השוטר זיהה את עצמו בסרט המתעד את התקיפה והודה שהוא זה שנתן את הנגיחה בדוד לדווין ופצע אותו. אין שום ספק שהשוטר נגח בו בשעה שהוא היה בדרך החוצה מעמונה ולא היה שום צורך לבצע נגדו שום פעולה כוחנית. אנחנו מקווים שבית המשפט ירשיע אותו כמו שאמרה התובעת מטעם מח"ש, שלא נקום לבוקר שבו יחשבו שוטרים שנגיחות בראשים של מפגינים זה אמצעי לפיזור הפגנות".
"השוטרים הרגישו כמו במלחמה ולא כמו בהפגנה", אומרת סטרוק, "השוטר הנוגח אמר שהוא הרגיש כמו במלחמה והוא למעשה נלחם במפגינים. זו לא פעם ראשונה שאנחנו שומעים ששוטרים מאירועי עמונה טוענים שהם לא הרגישו שמפזרים הפגנה אלא נמצאים במלחמה מול אויב. הגיע הזמן שמישהו בדרג הפיקודי והמדיני ייתן את הדין על התחושה הזו של השוטרים".
הכרעת הדין תינתן בעוד 10 ימים בבית המשפט השלום בירושלים.
