יו"ר סיעת האיחוד הלאומי-מפד"ל, ח"כ אורי אריאל, יצא היום בהפגנתיות מאולם המליאה בעת נאומו של ראש ממשלת בריטניה, גורדון בראון, לאחר שהלה קרא "להקפאת התנחלויות ולנסיגה מהן".



"המנדט הבריטי הסתיים מזמן. כדאי שבריטניה - שאשמה מוסרית והיסטורית ברבים מהסכסוכים באזורינו - תימנע מהצעות שמשמעותן עקירת מאות אלפי אזרחים ישראלים מבתיהם, והענקת בסיס טריטוריאלי ומדיני לטרור האיסלאמי הקיצוני", הדגיש אריאל.

ראש ממשלת בריטניה אמר אתמול "אני חושב שלכל האיחוד האירופי מאוד ברור בעניין הזה: אנחנו מעוניינים לראות הקפאה של הבנייה בהתנחלויות. הרחבת ההתנחלויות הפכה את תהליך השלום לדבר קשה יותר להשגה. זה הקטין את האמון והגביר את הסבל הפלסטיני. זה הופך את הפשרות שישראל תצטרך לתת הרבה יותר כואבות".

יו"ר הליכוד בנימין נתניהו אמר היום בדיון במליאה שנערך בהשתתפות ראש ממשלת בריטניה, "לצערי מאמצי השלום של ישראל בשנים האחרונות לא צלחו. לא הצלחנו להשיג שלום עם שכנינו הפלשתיניים, בגלל שאלה התבססו על טיפוח אשליות ולא על המציאות. הנסיגות החד צדדיות הביאו להיפך. ככל שנסוגונו יותר התקרבה המלחמה והתרחק השלום. השטחים שפינינו הפכו לבסיסי טרור. אם יש מדינה שמכירה את הסכנה שבאשליות הרי זו בריטניה".