ראש השב"כ, יובל דיסקין, אמר בישיבת הממשלה כי חלה בחציה הראשון של שנת 2008 עליה בנרצחים מפעולות טרור, "השב"כ מזהה עלייה משמעותי במאפיני הטרור עממי ומזהה זיקה בין אירועים".



מתחילת השנה יש לחץ וניסיונות מארגוני טרור להחדיר מפגעים לצורך ביצוע פיגועים מעזה לאיו"ש. דיסקין ציין כי ברבעון של השנה סוכל גל של טרור מרצועת עזה דרך סיני ונמנעה סידרה של פיגועים קשים. ישנה כמות גדולה מאוד להתארגנות לביצועי חטיפה, אמר.



דיסקין התייחס לעסקה עם החיזבאללה לשחרור שני החיילים ואמר כי עיסקה זו מעודדת את המוטיבציה לבצע חטיפה חיילים.



מתחילת שנת 2008 הצליח השב"כ לסכל 12 פיגועים. דיסקין ציין כי יש בעיה במזרח ירושלים שהולכת וגוברת, "יש אזורים שהם מעבר לגדר ובעלי תעודות זהות ישראליות עושים כל מאמץ להיכנס לירושלים, יש הרבה שב"חים באזורי הכניסות לעיר".



דיסקין אמר כי ישנה בעיה בתפר שבין ירושלים עצמה לכפרים הערביים, דבר שמאפשר הכנסת וסחר באמצעי לחימה ממזרח ירושלים לתוך העיר עצמה. "שועפט הפכה להיות בעיתית יותר מתמיד ויותר קשה מהגדה המערבית", אמר. דיסקין מציין כי כניסה של כוחות לשועפט מצריכה כוחות גדולים והתנגדות קשה מצד הערבים.



בשב"כ מזהים כי במזרח ירושלים חלה הקצנה דתית והזדהות הולכת וגוברת עם הג'יהאד העולמי. "בהיעדר אכיפה והרתעה התוצאה היא הפיכת האזור לגדה המערבית ואף יותר".



"לנוכח העליה בטרור בירושלים חייבים ליצר כלי הרתעה נוספים כדי שהמפגעים יעשו חשבו פעמים", אמר דיסקין וציין כי בשל האידאולוגיה הדתית המתאבדים כן חוששים למה שיקרה למשפחותיהם אם יבצעו פיגוע ולכן יש להרתיע.



בהתייחסו לעזה, אמר ראש השב"כ, כי לחמאס יש צורך לשמור על הרגיעה, "החמאס מצפה מאוד לקצור את מלא פירות ההרגעה, הסרת המצור ופתיחת מעבר רפיח ואז מו"מ על שליט".



"הם מנצלים את הרגיעה על מנת לעלות רמת האימונים, ההכשרות ונהכנסת אמל"ח לצרכים של הזרוע הצבאית של החמאס, כמו כן דואגים להכניס מלט לבניית בונקרים.



מאז הרגיעה נכנסו ארבעה טון חומרי נפץ, 50 טילים נ"ט, עשרות רובים , אבק שריפה, הרוב דרך יבשה דרך מנהרות, יש פעילות מצרית נגד הברחות אך אין מאמץ חריג בתפקוד המצרים".