כתב אישום הוגש היום (ב') לבית המשפט המחוזי בתל אביב נגד גיא שם טוב ורמי יוסף. על פי כתב האישום, ניסו השניים לרצוח תושב הרצליה, והם מואשמים בעבירות של ניסיון רצח, קשירת קשר לביצוע פשע והחזקת נשק.



את כתב האישום הגישה עו"ד אופירה אבן חן מפרקליטות מחוז ת"א.



פרטי המקרה:

במהלך החודשים פברואר-יוני 2008, קשרו הנאשמים קשר זה עם זה וכן עם אחרים, ביניהם ש.א., לרצוח את אביאל וואהל. על פי התוכנית, אמורים היו שם טוב וש.א לקבל לידם מיוסף מטען חבלה ולהטמינו ברכבו של וואהל, המתגורר בהרצליה.

לשם קידום הקשר, במהלך החודשים מאי-יוני 2008, העביר גיל פרץ לרשותם של שם טוב ושל ש.א, אופנוע מסוג ימהה באמצעותו אמור היה ש.א להעביר את המטען מתל אביב להרצליה ולהחביאו שם, עד לאיתור רכבו של וואהל.

במסגרת הקשר, הגיעו שם טוב וש.א ביום 25.6.08 סמוך לשעה 22:00, לחוות הסוסים שברחוב נ"ד בתל אביב, כשהם רכובים על האופנוע, במטרה לקבל לידם את המטען. בהגיעם לחווה פגשו שם טוב וש.א את יוסף שהמתין להם במקום. לאחר מכן הגיע לחווה אחר שזהותו אינה ידועה שהביא עימו את התחמושת: 2 לבנות חבלה כל אחת במשקל 243 גרם, אצבע חבלה במשקל 99 גרם, נפץ חשמלי, מקלט אלחוטי, שני שדרים (שלטים), סוללות ומוליך דו גידי.

בהמשך הרכיבו הנאשמים יחד עם האחר בחווה את חומרי החבלה, למעט הנפץ, לכדי מטען חבלה שסוגל להתפוצץ על ידי הפעלה מרחוק באמצעות השלטים. משסיימו הנאשמים והאחר להרכיב את מטען החבלה ניגבו אותו והאחר הכניסו אל תא המטען שמתחת למושב האופנוע. במעמד זה שם שם טוב בכיס מכנסיו של ש.א נפץ חשמלי והורה לו לשמור עליו.

על פי הקשר, אמור היה ש.א להסתיר את המטען בהרצליה, למסור לשם טוב את מקום המסתור, לאתר את רכבו של וואהל ולהתקשר לשם טוב מהמקום בו נמצא.

בהתאם לקשר, יצא ש.א את החווה כשהוא רכוב על האופנוע, כשבתא המטען שמתחת למושבו מטען החבלה והחל בנסיעה לעבר הרצליה, אולם במהלך נסיעתו זו ובטרם הגיע להרצליה, נעצר ש.א על ידי שוטרי משטרת ישראל.

במעשיהם אלה ניסו שני הנאשמים לרצוח את וואהל, ייצרו את מטען החבלה, החזיקו בו ברשותם שלא כדין, מסרו אותו לש.א על מנת שיבצע בו פשע וקשרו קשר לביצוע פשע, הן זה עם זה והן עם אחרים.