ראש הממשלה אהוד אולמרט התייחס, בטקס סיום מחזור ל"ה של המכללה לביטחון לאומי, למו"מ הנמשך בתיווך תורכי בין ישראל לסוריה.

"המו"מ המתנהל כיום בתיווך תורכי הוא רציני וענייני. יש בו כדי להביא בסופו של דבר לשלום בין המדינות ולרווחה לשני העמים. הדבר תלוי בראש ובראשונה בבחירה שעל מנהיגי סוריה לעשות", אמר אולמרט לקצינים.

את הצידוק לניהול המשא ומתן טוען אולמרט ששאב דווקא מעמדתם של ראשי מערכת הביטחון. "גופי הביטחון של ישראל הוכיחו בגרות וראייה אסטרטגית רחבה כאשר תמכו מלכתחילה בצורך להידבר עם סוריה".

"בדיונים המקדימים שרוכזו בנושא בלשכתי, התגבשה הבנה, גם בקרב הדרגים המקצועיים - המדיניים והביטחוניים, ששיחות שלום עם סוריה יש בהן יותר סיכוי מסיכון ולכן יש למצות את האפשרות לקיימן", הוסיף.

"בשלב מסוים לא יהיה די באיתותים, חיוביים ככל שיהיו. באותו שלב תצטרך סוריה להכריע בין לפיתתה של איראן, שותפות בציר הרשע ובידוד בינלאומי לבין שלום, שגשוג כלכלי והצטרפות למשפחת העמים. זוהי הכרעה חדה וחד ערכית. ישראל מצדה ממשיכה בניהול המו"מ בתום לב ובמטרה להציב בפני סוריה אלטרנטיבה אמיתית, שתגרום לה לקבל את ההחלטות הנכונות", הבהיר אולמרט.