אנשי "הקרן למורשת הכותל המערבי" בהוראת רב הכותל המערבי יפעלו מהיום כדי למנוע תופעה של הוצאת פתקים מהכותל המערבי. הבוקר הוצגו בכלי התקשורת תמונות בהן נראים מתפללים מוציאים פתקים כדי לאתר את פתקו של הסנטור ברק אובאמה.
רב הכותל המערבי, שמואל רבינוביץ, הביע שאט נפש מכך שמתפללים העזו לעשות כן. "לא העלינו על הדעת שמתפלל יעיז לחטט בין הפתקים שבנדבכי הכותל המערבי לחלל שם שמים ולפגוע בקדושת הכותל המקום, התמונות מעצימות את הבושה".
הרב מקווה שמדובר באירוע חד פעמי ולנוכח הביקורת והזעזוע שפקד את כולנו המעשה לא יחזור על עצמו.
הרב רבינוביץ שלח אגרת לסנטור ברק אובאמה, בה הוא מביע צער על הוצאת פתק התפילה מבין נדבכי הכותל והעברתו לתקשורת. "כרב הכותל המערבי והמקומות הקדושים הצטערתי צער רב למשמע המעשה הנלוז רבים הם הפוקדים את הכותל המערבי – יהודים ושאינם יהודים, כבודם וכבוד תפילתם עומדים בראש מעינינו איני יכול אלא להצר על שאווירת קדושה זו לא נגעה בליבו של אותו מתפלל כפי שנגעה בליבך" כתב הרב רבינוביץ.
