שר הביטחון אהוד ברק קרא להקמת ממשלת חירום לאומית רחבה. בראיון לתוכנית "לונדון וקירשנבאום" בערוץ 10 אמר שר הביטחון כי "הנכון לישראל היום מול האיומים של איראן, המשא ומתן עם הסורים והפלסטינים, הצונאמי הכלכלי והאובדן של האמון במערכת הפוליטית - הוא ממשלת חירום לאומית רחבה מאוד". ברק הוסיף ואמר כי אם יסתבר שאי אפשר להקים ממשלה כזו "צריך ללכת לבחירות והעם יכריע".



ברק התייחס לכשלי מלחמת לבנון השנייה בהקשר זה ואמר כי "חלק מההחלטות נדרשות להתקבל בלוחות זמנים קצרים וכמעט על ידי ראש הממשלה עצמו. את פרי העדר הניסיון ראינו לפני שנתיים כאשר סביב שולחן הקבינט ישבו בכירים וזה לא עזר. התקבלו החלטות אנחנו יכולים לשפוט היום. זה לא משחק ריאליטי בטלוויזיה. צריך לנווט בתבונה בין כל המשברים ולצאת עם מדינת ישראל חזקה בוטחת שמקרינה כח ולא משתמשת בו כשלא מוכרחים".



בהתייחסו למשא ומתן עם סוריה אמר שר הביטחון כי הוא מעורב במגעים המתנהלים עם אסד אולם "כרגע מדובר במגעים ראשוניים". "לצערנו סדר העדיפויות של הסורים אחר משלנו. הם רואים קודם כל את רציפות השלטון של המשפחה, האינטרסים המיוחדים שלהם בלבנון, ההטבות מהמאריקאים ורק בסוף רמת הגולן. יש עוד דרך ארוכה. אם נצליח להוציא את סוריה ממעגל האיבה הפעיל עשינו דבר חשוב מאוד".



עם זאת ברק התריע כי הסיכוי לכך הוא קלוש יחסית והוסיף "מי שחי במזרח התיכון עם הראש בעננים - סופו להתרסק".



שר הביטחון התייחס להתעצמות חיזבאללה בגבול הצפון ואמר כי "שם יש לישראל בעיה. החלטה 1701 לא רק עצרה את ההתעצמות אלא הם התגברו פי שלושה. ההחלטה נכשלה באופן מוחלט".



שר הביטחון התייחס גם לעניין המשא ומתן לשחרור שליט ואמר: "כמי שהיה מפקד של חיילים וגם שר ביטחון אני באמת חושב שיש חובה מוסרית ופיקודית עליונה להשיבו. אנחנו חייבים באמת בכל מהלך אפשרי וראוי בכדי להביא אותו".



ברק התייחס לרגיעה ואמר "הרגיעה הזאת בעזה שדיברנו עליה יוצרת את ההזדמנות להביא אותו. עוד אין את השמא ומתן כפי שרצינו ותצטרכנה להתקבל החלטות מאוד קשות בירושלים, ברגע שהמשא ומתן יתקדם ונצטרך לעשות את הרשימה. התמנה צוות של שרים שעובד כבר היום מראש - חובתינו למצות הכל, ולכל חובבי ההתגוששות האלימה בעזה, תוך כדי התגוששות עאלימה כזו הסיכוי לדון בגלעד שליט יורד בהרבה והלוואי ולא מסכן אותו".